"Μαγειρεύουν" το δείκτη τιμών καταναλωτή για να κρύψουν τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών!!!


Του Γιώργου Αδαλή

Διάβασα σήμερα την σχετική έρευνα της IRI η οποία επιβεβαιώνει πλήρως όσα υποστηρίζω εδώ και χρόνια! Για το έτος 2016, οι πωλήσεις των supermarkets σε είδη πρώτης ανάγκης έπεσαν κατά 6.5% ενώ ο όγκος τους μειώθηκε κατά 8.5%!!!

Οι Ελληνες αγοράζουν πλέον μόνο τα απολύτως απαραίτητα, μιας και αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών κατέρρευσε πλήρως με την -δήθεν- οικονομική υποτίμηση που εφαρμόζει η Τρόϊκα στην Ελλάδα! Και λέω δήθεν, γιατί η πολιτική αυτή, στόχο έχει την φτωχοποίηση των Ελλήνων και τίποτε άλλο! Κι ενώ οι μισθοί-συντάξεις μειώθηκαν με τον μπαλτά ακόμα και 40%, είχαμε και επιπλέον μειώσεις τόσο το 2016, αλλά και μέσα στο 2017, που δεν έχουν καταγραφεί ως στατιστικά ακόμη.

Ετσι, με την ανεργία να καλπάζει προς το 30%, η αθέτηση πληρωμών πολλών εργοδοτών να αυξάνεται και οι μισθωτοί να πληρώνωνται 9 με 10 μοισθούς ανά έτος, τελικά βλέπουμε τις τιμές των πραγματικών ειδών πρώτης ανάγκης αντί να μειώνονται, να καλπάζουν στα ύψη! Και σύμφωνα με την έρευνα αυτή, αυξήθηκαν μεσοσταθμικά περίπου άλλο ένα 4% το έτος 2016! Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αρκετά παραπάνω, αλλά ας το αφήσουμε αυτό για σήμερα.



Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ στη χώρα, είναι ο ... δείκτης τιμών καταναλωτή καθώς και ο πληθωρισμός! Με ΚΟΛΠΑ της δεκαετίας του '80 τα οποία εμπνέεται ο ανίκανος Πωλ Τόμσεν! Χρησιμοποιώντας είδη που οι τιμές τους είναι σταθερές και βγάζοντας διαρκή καταναλωτικά αγαθά μεγάλης εντάσεως στη ζήτηση!

Το 1980 οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, για να μειώσουν τον πληθωρισμό στα χαρτιά, αφαιρούσαν από τον δείκτη το τσάι "Λίπτον" και το σαπούνι "Παπουτσάνης" και ενέτασσαν στον δείκτη το ... "τσάι βουνού" και το "πράσινο σαπούνι" αντίστοιχα!!! Γιατί απλά οι τιμές τους ήταν σταθερές από το ... 1970! Ενώ οι τιμές των επώνυμων προϊόντων που χρησιμοποιούσε πραγματικά ο κόσμος κάλπαζαν στα ύψη! Την ίδια πρακτική χρησιμοποιούν και σήμερα με μια διαφορά! Με τόσες αυξήσεις ακόμη και στο ΦΠΑ, έχασαν την μπάλα κι έτσι μετά από 40 μήνες διαρκούς μαγειρέματος, από αρνητικό πληθωρισμό στη χώρα μας εμφανίστηκε ξαφνικά τον Ιανουάριο του 2017, πληθωρισμός της τάξης του +1.5% !!!

Αυτό που σας περιγράφω σήμερα, αποτελεί ένα μικρό κομματάκι μιας φωτογραφίας η οποία έχει τεμαχιστεί από την Τρόικα σε ένα παζλ, μόνο και μόνο για να μην μπορεί ο Ελληνας να έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία!

Πρόκειται όμως για ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ και εκτιμώ ότι είναι τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΙ που σύντομα θα χάσουν την μπάλα εντελώς! Κι όταν λέω σύντομα εννοώ πολύ σύντομα!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Κοινωνικό πείραμα ρατσισμού στη Σουηδία - Δείτε το όλοι