Η ΝΔ πέφτει για άλλη μια φορά στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ - Επόμενη κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή;


Του Αντώνη  (Παπατσέκα) Γαύρου


Σήμερα το πρωί παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τη συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη. Ανέκαθεν τον παρακολουθούσα, ακόμα και τότε που τα ποσοστά του με το ζόρι ξεπερνούσαν την μονάδα, κυρίως γιατί γνώριζα ότι είναι ο άνθρωπος της γραμμής των μεγάλων συμφερόντων και κυρίως το δεκανίκι που σύντομα θα χρειαστεί το πολιτικό μας σύστημα προκειμένου να επιβιώσει.

Δεν γνωρίζω εάν επαληθεύονται τα δημοσκοπικά στοιχεία του φίλου Ζαχαρία (ούτως ή άλλως σπάνια πέφτει έξω), που τον θέλουν στην παρούσα φάση εκτός Βουλής, γνωρίζω όμως ότι σήμερα στον Σκάι, έδωσε το στίγμα της πολιτικής σκηνής, όπως θα την δούμε στο προσεχές μέλλον και το μέλλον αυτό κρύβει την απόλυτα οικουμενική κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να ψηφισθεί ο νόμος που θα προβλέπει μελλοντικά μέτρα.

Προσέξτε λίγο γιατί ο νόμος αυτός κρύβει από τώρα μια μεγάλη παγίδα.

Αν ο Τσίπρας φέρει μέσα στην εβδομάδα έναν νόμο γενικό που θα λέει αόριστα ότι αν και ίσως και όταν πέσουν έξω οι προϋπολογισμοί θα εφαρμοσθούν κάποια μέτρα (Αυτόματος κόφτης δηλαδή) τότε έχουμε συνταγματική εκτροπή, αφού το σύνταγμα μας ορίζει ρητά ότι οι νόμοι πρέπει να είναι σαφείς και λεπτομερείς. Οπότε η ψήφιση ενός τέτοιου εκτρώματος αμέσως γεννά ποινικές ευθύνες, όχι μόνον για τον υπουργό και τον πρωθυπουργό, αλλά ακόμα και για αυτούς που θα του υπερψηφίσουν.




Επιπλέον υπάρχει και ένα ακόμα πρόβλημα. Οι δανειστές ζητούν τη λήψη μέτρων πέραν τη νόμιμης θητείας της κυβέρνησης, δλδ πέραν του 2019, που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης. Αυτό συνταγματικά επιτρέπετε μόνον σε μια περίπτωση. Στη ψήφιση του νόμου με διευρυμένη πλειοψηφία, δηλαδή με 180 βουλευτές.

Όπως πολύ σωστά είπε ο κύριος Λεβέντης, τριάντα περίπου βουλευτές του, ήδη έχουν γνωστοποιήσει στα επίσημα κομματικά όργανα ότι άλλα μέτρα δεν ψηφίζουν, οπότε ουσιαστικά δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις.

Εκτίμηση μου είναι ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος (μαζί και η ΝΔ, εξαιρουμένων ΚΚΕ και Χ.Α.) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ιδιαίτερα για τα ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΑΝΕΛ οι εκλογές ενέχουν τον σοβαρό κίνδυνο να τους βρουν με μικρότερα ποσοστά ή ακόμα και εκτός βουλής. Όμως με 30 απώλειες ο ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές των παραπάνω κομμάτων δεν επαρκούν για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180, άρα η Ν.Δ. θα υποχρεωθεί να ψηφίσει και αυτά τα μέτρα, πέφτοντας για άλλη μια φορά στο λάκο που της σκάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς όπως έγινε με το 3ο μνημόνιο.

Κρατήστε αυτό το τελευταίο, γιατί η αμέσως επόμενη πολιτική εξέλιξη θα είναι η ουσιαστική πολιτική ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, αλλά και του ΚΚΕ, τα οποία στην παρούσα φάση είναι τα μοναδικά αντιμνημονιακά κόμματα (ή τουλάχιστον έτσι διατυμπανίζουν) στην παρούσα βουλή, διεκδικώντας την ψήφο του 62,5% του Ελληνικού Λαού. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών