Γαλλία: Δημοσκόπηση-χαστούκι στον Φιγιόν. 'Κεφάλι' η Λεπέν


Ο υποψήφιος των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο οποίος πλήττεται από κατηγορίες για αργομισθία της συζύγου του, δεν θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία, έδειξε σήμερα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για την πρόθεση ψήφου επιβεβαίωσε τη μείωση των ποσοστών του 62χρονου πρώην πρωθυπουργού ο οποίος θεωρείτο το φαβορί μέχρι που δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τη σύζυγό του στις 25 Ιανουαρίου.




Η δημοσκόπηση δίνει στον Φιγιόν μεταξύ 18% και 20% στον πρώτο γύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, ποσοστό που τον αφήνει πίσω από την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η οποία παίρνει 25% στη δημοσκόπηση, και από τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στο 21-22%.

Η Λεπέν, η οποία ηγείται του Εθνικού Μετώπου που τάσσεται κατά των μεταναστών και κατά του ευρώ, θα έχανε από τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, με 34% έναντι 66% για τον αντίπαλό της, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του BVA.

Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο την Λεπέν, η τελευταία θα έχανε με 40% των ψήφων, έναντι 60% για τον Φιγιόν.

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών