Αυτός είναι ο Τούρκος ναυτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία


Συνταξιούχος υπαξιωματικός 55 ετών είναι ο Τούρκος ναυτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία στο λιμάνι της Ελευσίνας, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ο 55χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπεία ονομάζεται Τσενγκίζ Ουιγούρ και ήταν μέλος πληρώματος του πλοίου «MAKBULE ANA» σημαίας Τουρκίας.

Ο Τούρκος μηχανικός εντοπίστηκε την 1η Φεβρουαρίου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού να φωτογραφίζει τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ακτοφυλακή.




Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. Ο συλληφθείς προσήχθη χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ’ όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 8 Φεβρουαρίου.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία έχει ζητήσει μεταφραστή και δικηγόρο.

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών