Oι ΗΡΩΕΣ Ελληνες πιλότοι είχαν μέσο όρο 160 απογειώσεις την ημέρα για το 2016!


Μετά το στραπάτσο της Μέρκελ στο παλάτι του Σουλτάνου ας ετοιμαστούν οι ήρωες Ελληνες αεροπόροι για πιο σκληρές αερομαχίες μάνω από το Αιγαίο.

Η Μέρκελ αγχωμένη και από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο του Σουλτς δεν κατάφερε να επιβάλλει στον Ερντογάν τις θέσεις της, ούτε να τον καταπραύνει όπως της ζήτησε ο Τσίπρας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός διαισθάνεται ότι ο Ερντογάν θα μπορούσε να τον στείλει αποδεκατισμένο σε εκλογές σε περίπτωση θερμού επεισοδίου από το οποίο δεν θα βγαίναμε νικητές.
Είναι μονόδρομος για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας η νίκη σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με τους Τούρκους. Κι αυτό το γνωρίζουν περισσότερο απ΄όλους οι ΗΡΩΕΣ πιλότοι στο Αιγαίο. Μέσα στο 2016 είχαν ένα τρομερό ρεκόρ:Mέσο όρο 160 απογειώσεις ελληνικών μαχητικών την ημέρα! Μιλάμε για κανονικό πόλεμο με τεράστιο οικονομικό κόστος και εξάντληση ανθρώπων και αεροπλάνων.

Κι όμως οι ΗΡΩΕΣ συνεχίζουν με το ίδιο σθένος και την ίδια αυταπάρνηση τις καθημερινές μάχες για την προστασία των συνόρων μας.

Ο Νίκος Χασαπόπουλος δίνει από την ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος την εικόνα του τελευταίου 48ωρου στους ουρανό πάνω από το Αιγαίο.




Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη σε μικρότερη όμως ένταση οι προκλήσεις των τούρκων στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε παρανόμως (χωρίς δηλαδή να καταθέσει σχέδια πτήσεως, όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες εναέριας κυκλοφορίας) στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Τα τουρκικά αεροσκάφη έμειναν μόλις έξι λεπτά στο FIR Αθηνών και μόλις τα πλησίασαν τα ελληνικά F-16 (απογειώθηκαν από την Κρήτη) έφυγαν με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια.

Σοβαρότερο όμως επεισόδιο συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης όταν τέσσερα τουρκικά F-16 περικύκλωσαν τον εναέριο χώρο, πάνω από τη Λέσβο, ενώ ένα άλλο ζεύγος τουρκικών μαχητικών, οπλισμένων με πυραύλους αέρος- αέρος τα επιτηρούσε, έτοιμο να εμπλακεί εάν χρειαζόταν.

Απογειώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία αναχαίτισαν τα τουρκικά, πλην όμως τα τουρκικά δεν υπάκουσαν στους κανόνες αναχαίτισης και ενεπλάκησαν σε αερομαχίες (dogfight). Κατά τη διάρκεια των εικονικών αερομαχιών τα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τουλάχιστον πέντε φορές τον εθνικό εναέριο χώρο. Ήδη γίνονται τα απαραίτητα διαβήματα από το υπουργείο Εξωτερικών.


Στο μεταξύ οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώνουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που εμφανίστηκαν κατά κύματα στο FIR Αθηνών, αμέσως μετά τη ρήψη του στεφανιού στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, πετούσαν σε μεγάλο ύψος. Συγκεκριμένα  έκαναν τις υπερπτήσεις τους από τα 17.000 έως και τα 25.000 πόδια, ενώ συνήθως πετούν πάνω από τα νησιά και τις βραχονησίδες μας σε χαμηλό ύψος. Ο λόγος, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται είναι ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήθελαν να εγκλωβιστούν στα επίγεια αντιαεροπορικά συστήματα. Πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας ανάφεραν και τούτο. Οπως συνέβη και με την «βόλτα» των τούρκων στρατηγών κοντά στα Ιμια, που τους περίμενε η κανονιοφόρος «Κραταιός», έτσι συνέβη και στον αέρα. Οταν τα τουρκικά αεροσκάφη έφθασαν στα Ιμια, ήδη βρίσκονταν εκεί ζεύγη ελληνικά μαχητικών. Ωστόσο υπήρξε ρεκόρ παραβιάσεων.

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών