Γκέι και τρανσέξουαλ αστυνομικοί από όλη την Ευρώπη στην Αθήνα για το ATHENS PRIDE


Γράφει ο Αντώνης Γαύρος 

Θα το ζήσουμε και αυτό...

Σας παραθέτω τις επίσημες ανακοινώσεις για τα δικά σας συμπεράσματα:


Ένστολοι αστυνομικοί από τουλάχιστον δεκατέσσερα κράτη της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν στο Athens Pride στις 10 Ιουνίου, στην πορεία διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ, προκειμένου να στηρίξουν τους ΛΟΑΤ Ελληνες αστυνομικούς και να μεταφέρουν το μήνυμα μιας αστυνομίας ανοιχτής, που αντιμετωπίζει με σεβασμό τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολεμά τις διακρίσεις, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στο ίδιο το Σώμα.
Τη σημαντική για την Ελλάδα απόφαση πήρε ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης ΛΟΑΤ Αστυνομικών (EGPA) την Παρασκευή και το Σάββατο στις Βρυξέλλες, μαζί με την εξίσου σημαντική απόφαση να διεξαχθεί η επόμενη γενική συνέλευση της Ενωσης στην Αθήνα τον Οκτώβριο.
Η φιλοξενία της εκδήλωσης, σημαντικό γεγονός για κάθε ευρωπαϊκή πόλη, μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον εκδημοκρατισμό της ΕΛ.ΑΣ. ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Αίτημα επίσης της οργάνωσης είναι να αναδειχθεί το φαινόμενο του ρατσισμού μέσα από την πλήρη καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας.