Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στις 16/2 μιλήσαμε για BUNK RUN σε εξέλιξη - Επίσημη ανακοίνωση για ιστορικό χαμηλό στις καταθέσεις


Σύμφωνα άρθρο των Παραπολιτικών, με σημερινή ημερομηνία (28/2/17) και λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον Ιανουάριο του 2017 νέα μείωση εμφάνισαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές καταθέσεις περιορίστηκαν κατά 1,63 δισ. ευρώ ή 1,34%, καθώς διαμορφώθηκαν σε 119,75 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2001. 


Τον Δεκέμβριο του 2016, το ύψος των καταθέσεων είχε περιοριστεί κατά 3,42 δισ. ευρώ σε 121,38 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες, από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2015, εμφάνισαν εκροές κεφαλαίων, συνολικού ύψους 42 δισ. ευρώ, γεγονός που οδήγησε στην επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls).


*Η εικόνα είναι αρχείου (από την επιβολή των κάπιταλ κοντρόλ το καλοκαίρι του 2015). 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αφγανιστάν: Μέρος πρώτο. Το νεκροταφείο των αυτοκρατοριών.

 Ήθελα πολύ καιρό τώρα να γράψω μια σειρά άρθρων για το Αφγανιστάν, οι εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών με πρόλαβαν και γι΄αυτό το μακρύ εισαγωγικό άρθρο αναγκαστικά θα περιοριστεί σημαντικά ώστε τις επόμενες μέρες να μπορέσω να σας δώσω να καταλάβετε γιατί απειλείται η παγκόσμια σταθερότητα.  Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Όταν στην google πατήσεις την λέξη Afganistan το πρώτο αποτέλεσμα που θα σου βγάλει είναι το empire  graveyard (νεκροταφείο αυτοκρατοριών) και όχι τυχαία.  Εν συντομία σας λέω ότι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα πολλοί θέλησαν να κατακτήσουν το Αφγανιστάν, ΚΑΝΕΝΑΣ όμως δεν το πέτυχε. Και οι επόμενοι θα αποτύχουν και αυτοί. Το αν θα αποτύχουν σε 5, 10 ή 50 χρόνια δεν το γνωρίζω, όμως η αποτυχία είναι δεδομένη από τώρα.  Το γιατί θα το ανακαλύψουν τις επόμενες μέρες μαζί.  Όλοι οι κατακτητές του Αφγανιστάν έφυγαν "νύχτα" από την χώρα αυτή. Να θυμίσω τον Μέγα Αλέξανδρο που λίγους μόλις μήνες μετά την κατάκτηση της περιοχής πέθανε και η Αυτοκρατορία διαλύ

Αφγανιστάν. Μέρος Τέταρτο (και τελευταίο) : Μια ακραία μεταναστευτική κρίση σε εξέλιξη. Τελευταία νέα (ώρα 05.44 20/8/21)

  Περίμενα μερικές μέρες για να έχω μια πρώτη εικόνα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα.  Οι τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνουν και τις εκτιμήσεις που πάνω κάτω όλοι μας έχουμε διαβάσει.  Τεράστια μεταναστευτικά ρεύμα κινούνται προς την Ευρώπη.  Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  Και αυτή τη φορά ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σαν χώρα μια νέα μεταναστευτική κρίση. Μια μεταναστευτική κρίση διττή. Η πρώτη αφορά τους Αφγανούς που ΗΔΗ βρίσκονται στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή με βάση τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας τις προσεχείς εβδομάδες ταυτόχρονα με την πίεση στα ανατολικά μας σύνορα θα βρεθεί και μπροστά σε μια δικονομική αλλά και πολιτική κρίση, που θα αφορά του χιλιάδες Αφγανούς που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας και κρατούνται από τις αρχές προκειμένου να απελαθούν ή τελειώνουν οι προθεσμίες οικειοθελούς αποχώρησης.  Κακά τα ψέματα στο Αφγανιστάν έχουν καταρρεύσει τα πάντα, συνεπώς και το σύστημα επανεισδοχής απελαθέντων παράνομων μεταναστών.  Τα πράγματα σε λίγες ημέρες στα σύνορα θα γί

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Του Γιώργου Αδαλή (οικονομολόγου) Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΡΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΓΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΠΟΛΟΓΙΣΜΟ (Νούμερο 1) Εδώ και καιρό, διάφοροι φίλοι μου στέλνουν την φωτογραφία που βλέπετε, διότι κάποιοι ανεγκέφαλοι υποστηρίζουν ότι τα 567 δις ευρώ αυτά, που αναγράφονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό, στο Υπουργείο Οικονομίας, αν τα μετατρέψεις με την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, βγάζουν ακριβώς 600 δις δολάρια, που -δήθεν- έχει ο Σόρρας στον Καναδά και με αυτά θα σώσει την Ελλάδα! Την γνώμη μου για τα 600 δις του Σώρρα σας την έχω πει από το 2013. Οχι 600 δις δεν υπάρχουν αλλά ούτε 6 σεντς !!! Τι είναι όμως αυτά τα 567 δις ευρώ που εμφανίζονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό; Πράγματι είναι ένα τεράστιο νούμερο για μια χώρα όπως η Ελλάδα! Κατ αρχάς , αν διαβάσετε καλά την Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα δείτε αριστερά ότι αυτό το ποσό είναι ΕΞΟΔΑ !!! Αν επρόκειτο για τα 600 δις δολάρια του ... Σώρρα, θα εμφανιζόταν σε ανάλογη στήλη "ΕΣΟΔΩΝ&