Αποκαλύψεις σοκ για το ελληνικό χρέος από απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ


Σε μια αποκάλυψη σοκ προέβη απόψε από την εκπομπή Αίθουσα Σύνταξης της ΕΡΤ, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Καψώχας περιλαμβάνονται στην απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αφορά το χρέος της Ευρωζώνης αλλά και κάθε χώρας ξεχωριστά.



Σύμφωνα με την απόρρητη έκθεση της ΕΚΤ το ευρωπαϊκό χρέος ανέρχεται σε 21 τρισ. ευρώ.Οι παραμετρικές απώλειες από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας ή από αδυναμία πληρωμής των δανείων της θα κοστίσει σε όλο το ευρωσύστημα, παρά τη δανειοδότησή της μέχρι τώρα με 260 δισ. ευρώ, το απίστευτο ποσό των 1,5 τρισ. ευρώ, που ουσιαστικά είναι το κόστος ενός πιθανού Grexit.

«Μέχρι το 2030, αν η ελληνική οικονομία παραμείνει ως έχει, θα πρέπει να πληρώσει 322 δισ. ευρώ»

Με τον τρόπο που έχει χτιστεί το χρέος της Ελλάδας είναι αδύνατο να αποπληρωθεί, ενώ μέχρι το 2030, αν η ελληνική οικονομία παραμείνει ως έχει, θα πρέπει να πληρώσει 322 δισ. ευρώ με τα 160 δισ. από αυτά να είναι τόκοι. Ακόμη κι αν αποπληρωθεί αυτό το ποσό θα απομένει το 2030 ένα υπόλοιπο 300 δισ. ευρώ.
tribune.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών