Περί Ρεπούση, μαθητικών παρελάσεων και Ε.Ε..


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Στο διαδίκτυο επανακυκλοφορεί μια παλαιότερη παρέμβαση της πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ (γνωστής και ως ΡΗΜΑΔ, μέλος της δημοκρατικής συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ - γνωστό και ως ΜΠΑΤΣΟΚ), σύμφωνα με το οποίο παρελάσεις δεν υπάρχουν στις χώρες της Ε.Ε. και ότι οι δικές μας επιβλήθηκαν από τον Μεταξά.


Η εν λόγω κιουρία είναι ιστορικός και πολυταξιδεμένη... φευ...

Πάμε λοιπόν να της κάνουμε λίγο μάθημα ιστορίας και να της δείξουμε τι παίζει και στην Ε.Ε...

Λοιπόν οι μαθητικές παρελάσεις έχουν "ζωή" από την αρχή της ίδρυσης του κράτους, το 1832. Υπάρχουν ιστορικές αναφορές για παρελάσεις, για παρελάσεις θριάμβου κάθε φορά που οι επαναστατημένοι  Έλληνες απελευθέρωναν πόλεις και χωριά.

Η πανελλαδική καθιέρωση τους έγινε το 1899,  αλλά στην πραγματικότητα πριν από 30 χρόνια, περίπου από το 1866 είχαν "αυτοκαθιερωθεί" σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κωμοπόλεις όπου λειτουργούσαν σχολεία και τακτικές στρατιωτικές μονάδες.

Οι στρατιωτικές παρελάσεις καίτοι προυπήρχαν "καθιερώθηκαν" νομικά από τον Μεταξά, δίνοντας ουσιαστικά νομική υπόσταση, αλλά για άλλον λόγο από αυτόν που φαντάζονται οι αριστερίζοντες. Ο Μεταξάς κρατούσε λογαριασμό για κάθε τι. Οι στρατιωτικές παρελάσεις, ειδικά αυτές που έχουν μηχανοκίνητα μέσα, είχαν και έχουν μεγάλο κόστος. Οπότε αυτή η νομιμοποίηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί το κόστος, μια παράμετρο που ελάχιστοι στην γνωρίζουν... Επίσης ο Μεταξάς "επέβαλε" τις μαθητικές (σε εισαγωγικά γιατί ήδη από το 1914 μαθητικές παρελάσεις γινόταν σε όλες τις πρωτεύουσες νομών) στα πλαίσια του γενικότερου σχεδίου του για την ανάπτυξη της στρατιωτικής συνείδησης της νεολαίας.


Μετά το 1945 οι μαθητικές παρελάσεις καθιερώθηκαν ως ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ στους μαθητές που κατά την περίοδο της κατοχής έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική αντίσταση. 

Στις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν στρατιωτικές παρελάσεις κυρίως για την ημέρα Λήξης του Β΄ Π.Π. και την D-DAY. Μαθητικές παρελάσεις υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο σε μικρές πόλεις και δικά τους ιστορικά γεγονότα. Δεν υπάρχουν γενικευμένες  στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις στην Ευρώπη, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουν ιστορία πολέμων και κατοχής. Βλέπετε οι χώρες τους κατέβασαν τα σώβρακα στον πρώτο πυροβολισμό.

Με λίγα λόγια η "ιστορικός" είναι πλήρως ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική