Περί εθνικού νομίσματος και η ανατρεπτική πρόταση ΜΕΣΑ στο ευρώ


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Σκέφτομαι από χθες το βράδυ αν πρέπει να γράψω αυτό το άρθρο. Μέχρι πριν από λίγο ήμουν διστακτικός, άλλωστε είναι γνωστή η θέση μου για την ανάγκη της χώρας να πάει οργανωμένα σε εθνικό νόμισμα. 

Σήμερα όμως είχα μια συνάντηση και μια πολύωρη συζήτηση με τον Αντώνη και έναν άνθρωπο από αυτούς που λέμε "ειδικό".  Ο Αντώνης (Γαύρος) έχει αναλάβει να μεταφέρει το σύνολο της συζήτησης ως προς τα οικονομικά στοιχεία, αλλά εγώ πρέπει να σας δώσω το πολιτικό σκέλος της συζήτησης. 

Ο συνομιλητής μας (δυστυχώς δεν έχουμε την άδεια του να αναφέρουμε την ιδιότητα του - είναι ούτως ή άλλως ο μοναδικός στο είδος του) έθεσε την πολιτική διάσταση της συζήτησης για την μετάβαση στη δραχμή. 



Αυτό το 42% που έχει χάσει τα πάντα και θεωρεί ότι μόνον με δραχμή θα μπορέσει να δει πάλι το φως το ημέρας. Και αυτό το 42% δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ΝΔ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΠΟΤΑΜΙ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΑΝΕΛ, ούτε ΛΕΒΕΝΤΗ. Αυτό το 42% ή θα επιλέξει να μην ψηφίσει ή θα κατευθυνθεί σε λύσεις όπως η ΛΑΕ, το ΚΚΕ, η Πλεύση, το ΕΠΑΜ. Φυσικά θα μου πείτε γιατί δεν βάζεις και τη Χρυσή Αυγή στην κατηγορία των δραχμιστών. Γιατί πολύ απλά φίλοι μου η Χ.Α. κάνει κάποιες κυβιστήσεις και δεν είμαι και τόσο σίγουρος, βλέπετε μέχρι πριν μερικά χρόνια ο γ.γ. τους έλεγε ότι το ευρώ είναι μονόδρομος, ενώ σήμερα μιλάει για εθνικό σχέδιο μετάβασης στη δραχμή και αυτές οι αλλαγές στη ρητορική η ενασχόληση μου με τα κοινά μου έχει δείξει ότι κρύβει υφαρπαγή ψήφων. Όμως δεν την σεντράρω ακόμα, ούτως ή άλλως η περίληψη (ελπίζω περίληψη) του τρόπου μετάβασης στο εθνικό μας νόμισμα με βρίσκει σύμφωνο. 

Ο συνομιλητής μας έδωσε και ένα ακόμα στοιχείο. Γιατί ένα κράτος που έχει ΑΕΠ στα 176 (τόσο θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες)   ΔΙΣ ΕΥΡΩ, να πάει σε δραχμή και να έχει αύριο ΑΕΠ 59 τρις ασήμαντες δραχμές; Γιατί αντί για μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα να μην μιλήσουμε για ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΕΠ;;;



Ειλικρινά εκτός από τις συνήθεις "συνομωσιολογικές" απαντήσεις (περί ατζέντων, σχέδια υφαρπαγής περιουσιών και αλλοίωσης του πληθυσμού) δεν είχα κάτι άλλο να απαντήσω. Ακόμα και ο Αντώνης όντως οικονομολόγος τον είδα να κωλώνει, βλέπετε τη λέξη Αναδιανομή, την έχουμε συνδέσει με την κομούνα, όμως αν κάτσουμε και το σκεφτούμε λίγο λογικά, 176 δις ευρώ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, που τελικά όμως τα έχουν  λίγοι, γιατί λοιπόν να μην τα ξαναμοιράσουμε ώστε να μην πεινάει κανείς;;;

Φυσικά αναδιανομή γίνεται σήμερα, απλά τα παίρνουν από τους Ευρωπαίους πολίτες (μέσα και οι Έλληνες) και τα δίνουν εν είδη επιδομάτων στους μετανάστες (μέσω ΜΚΟ και σύντομα από τον κρατικό προϋπολογισμό). Μόνο που δεν τα παίρνουν από όλους, αλλά από αυτούς που δεν ξέρουν ή δεν μπορούν (υπάλληλοι) να προστατευθούν από το αδηφάγο σύστημα.

Όπως είπα και πιο πάνω ο Αντώνης σύντομα θα σας μεταφέρει τους οικονομικούς όρους, τα μεγέθη, τον τρόπο της δίκαιης αναδιανομής και λοιπές λεπτομέρειες  της συζήτησης, απλά σας έβαλα λίγο στο κλίμα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας