Άποψη: Περί των Γαλλικών Εκλογών - Οι "αγορές" έχουν κάνει τις επιλογές τους...



Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 


Ανέκαθεν οι χρηματιστηριακές αγορές με τις διακυμάνσεις τους προεξοφλούσαν τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Εκτός όμως από το να προεξοφλούν ένα αποτέλεσμα, μπορούν και να το διαμορφώσουν. Αυτό δεν είναι εύκολα κατανοητό σε επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους, είναι όμως απόλυτα γνωστό στις μεγάλες επιχειρήσεις και κυρίως στις επιχειρήσεις που λειτουργούν με σχέση εξάρτησης με άλλες χώρες (πολυεθνικές).


Σε αυτές τις επιχειρήσεις λοιπόν εδώ και αρκετές ημέρες ασκείται μεγάλη πίεση πρώτα και κύρια σε βάρος του ακροαριστερού (πραγματικού, όχι γιαλαντζί όπως οι συριζαίοι) υποψηφίου Μελανσόν και μόνον από συγκεκριμένη μερίδα επιχειρήσεων (πολυεθνικές) σε βάρος της Λεπέν.

Ο τρόπος είναι καθ΄όλα γνωστός στη χώρα μας, που το έχει ζήσει δύο φορές το 2012 και το 2015...

Οι επιχειρηματίες προσπαθούν να διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα μέσω της ψυχολογικής και εργασιακής πίεσης. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, ούτε διαπίστωση. Το γράφει ξεκάθαρα σήμερα σε άρθρο του μεγάλη ηλεκτρονική σελίδα και έχει αναδημοσιευθεί σε πολλές χώρες.

Ένα εξίσου πολύ σοβαρό στοιχείο για το τι μέλλει γενέσθαι σήμερα το βράδυ μας δίνει το γαλλικό χρηματιστήριο. Η Γαλλία ως η 7η οικονομία στον κόσμο έχει μια Χ σταθερή πορεία (με μικρές διακυμάνσεις) και πολύ καλά σπρέντς. Ότι η Λεπέν είναι σίγουρη για το 2ο γύρο των εκλογών αυτό το γνωρίζουμε ή το υποθέτουμε εδώ και μήνες.

Όλους αυτούς τους μήνες ούτε το χρηματιστήριο επηρεάσθηκε, ούτε τα σπρέντς. 

Όμως μόλις οι Γάλλοι άρχισαν να ακούν το κεϋνσιανικό πρόγραμμα του αριστερού Μελανσόν (ένεση 250 δις στην πραγματική οικονομία, έλεγχο κεντρικής τράπεζας κλπ, ουσιαστικά μιλάει για έξοδο αλλά δεν χρησιμοποιεί τη λέξη έξοδο) και να δείχνουν μια σχετική δημοσκοπική προτίμηση που τον βάζει στο κάδρο της διεκδίκησης της μια εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στην καρέγκλα της Γαλλικής προεδρίας, ξαφνικά μέσα σε 4 μέρες τα σπρέντς της Γαλλίας άρχισαν τον ανήφορο, τόσο ανήφορο που η πορεία τους μοιάζει με τα ελληνικά το 2010, 2012 και 2015...

Μα θα μου πείτε ότι η Λεπέν δεν θέλει την Ε.Ε., δεν θέλει το ευρω κλπ. Ναι, έχετε δίκιο, αλλά για να κατανοήσετε την γαλλική επιχειρηματική πραγματικότητα, πρέπει να γνωρίζετε πρώτα και κύρια πως λειτουργεί η εξαγωγική διαδικασία στην Ευρώπη. Για να μην πολυλογώ θα σας πω ότι αυτή τη στιγμή για να εξάγεις εκτός Ε.Ε. (πχ Αμερική, Καναδά, Ινδία, Κίνα κλπ) έστω και ένα κορδόνι χρειάζεται έγκριση από τον Επίτροπο της Ε.Ε. Φυσικά εγκρίσεις δίνονται αβέρτα κουβέρτα στις γερμανικές επιχειρήσεις ενώ σε αυτές των υπολοίπων χωρών είτε κάνουν μήνες να βγουν, είτε γίνονται μέσω γερμανικών εταιριών. Σε κάθε περίπτωση δλδ η Γερμανία 100% κερδισμένη και οι υπόλοιποι στον Καιάδα.

Αυτή η κατάσταση λοιπόν πολύ την ανέχθηκαν οι Γάλλοι επιχειρηματίες γι΄αυτό και η ρητορική της Λεπέν όχι απλά δεν τους είναι αδιάφορη, αλλά και την έχουν χρηματοδοτήσει με εκατομμύρια ευρώ...

Βέβαια το αντίπαλο δέος (Μακρόν) προωθείτε με νύχια και με δόντια από την γνωστή οικογένεια των Ροθτσίλτν... Ο Μακρόν ήταν για σειρά ετών (από το 2008) έμμισθο κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας Ροθτσίλντ...  Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε πάντα οι μεγάλες οικογένειες είχαν τους δικούς τους υποψηφίους, όχι όμως ότι δεν έχουν ερείσματα και στους υπόλοιπους... Αλλά το 100% δικό σου έχει άλλη αξία...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική