Τσίπρας : Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες! Αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή έχω ζητήσει...


Με εμφανή την ενόχλησή του για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Είπε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν σκόπιμα και μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες! Αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής».

Ο κ. Τσίπρας, είπε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης. Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες που οφείλει να οδηγήσει σε λύση στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα».


Ο πρωθυπουργός είπε ωστόσο ότι: «Οι πληροφορίες που έχουμε απο χθες βράδυ είναι ότι είμαστε μια ανάσα απο συμφωνία. Ωστόσο, είχα την υποχρέωση να εκφράσω στον Πρόεδρο τις ενστάσεις μου. Αν δεν ολοκληρωθεί την Παρασκευή, τότε θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ανώτερο επίπεδο για να έχουμε θετική εξέλιξη πριν το Πάσχα σε κάθε περίπτωση μέσα στον Απρίλη ακόμα και αν χρειαστει Σύνοδος Κορυφής. Η ατέρμονη διαπραγμάτευση πρέπει να σταματήσει εδώ.

Η καθυστέρηση δημιουργεί ζημιές σε όλα όσα έχει με τόσο κόπο καταφέρει ο ελληνικός λαός. Είναι και η αίσθηση που έχουμε ότι είμαστε σε μια φάση που η ταλαιπωρία τελειώνει και ο ελληνικός λαός θα μπορεί πολύ σύντομα να θρέψει τους καρπούς των κόπων που έχει καταβάλλει. Ο πρωθυπουργός έβαλε και πάλι στο τραπέζι την απομείωση του χρέους και κατέληξε στην εισήγησή του λέγοντας: «Εχω μεγαλύτερη αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές».

«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία με τους θεσμούς κάποιοι βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνημένα», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Ορισμένοι εκ των πιστωτών μας εμφανίζονται ακόμα και σήμερα αμετανόητοι. Μετά τις καθυστερήσεις που προκάλεσαν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με απαιτήσεις για αχρείαστα πρόσθετα μέτρα για το 2018 σήμερα επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική κωλυσιεργίας».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ είπε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σε σχέση με την προηγούμενή του επίσκεψη στην Ελλάδα. «Υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει ακόμη να διανυθεί», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ωστόσο όπως τόνισε υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Ο κ. Τουσκ αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας.
Χθες επετεύχθη σημαντική πρόοδος είπε ο Ντόναλντ Τούσκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως θα υπάρξει συμφωνία στο Εurogroup.

Είπε ακόμα: «Κανείς δεν θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, θέλουμε να βοηθήσουμε. Οι προθέσεις μας είναι μόνο καλές και όλα αυτά τα μέτρα είναι εδώ για να βοηθήσουν, λέγοντας ότι το πρόγραμμα δουλεύει. Οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και να βρεθεί μια συμφωνία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, κλείνοντας με τη φράση πως πιστεύει ότι είμαστε πλέον πολύ κοντά.


newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική