Ο "πόλεμος" αλλοδαπών μεταναστών στον Ασπρόπυργο έχει βάση... και αποτελέσματα...

Πάμε να πούμε και κάτι σοβαρό...

Το θέμα είναι οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Ασπροπύργου. Μέχρι σήμερα η κάθε πλευρά (κυβέρνηση, Χ.Α. ΚΕΕΡΦΑ κλπ) εκμεταλλεύονται η κάθε μια τα αλλεπάλληλα περιστατικά για δική τους εσωκομματική κατανάλωση.

Ποία όμως είναι η αλήθεια;

Ο Ασπρόπυργος, όπως και οι γειτονικές περιοχές Μαγούλα, Ελευσίνα, Άνω Λιόσια, Μενίδι έχουν τεράστιο αριθμό κατοίκων προερχομένων από τις χώρες του Ευξείνου Πόντου. Εκτός από τους Ελληνοπόντιους εκεί υπάρχει χιλιάδες Γεωργιανοι, Ρωσοπόντιοι, Αμπχαζοί, Καζακστανοί και φυσικά και Αλβανοί. Όλοι αυτοί εργάζονται είτε στις βιομηχανικές ζώνες, είτε ως εργάτες γης (αγρότες).

Μέχρι τα μισά του 2016 το μέσο μεροκάματο για τον ανειδίκευτο εργάτη στις περιοχές αυτές ήταν 30 ευρώ. Οι νεότεροι ελάμβαναν 25ευρώ , οι πιο έμπειροι 35-40.

Με την έλευση των χιλιάδων μεταναστών (στην περιοχή δεν υπάρχουν πρόσφυγες) από Πακιστάν και κυρίως από τις χώρες Μαγκρέμπ (Μαρόκο κλπ) τα δικά μας λαμόγια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή άρχισαν να πιέζουν για μειώσεις στα μεροκόματα. Και όντως από τα 40 το μέγιστο μεροκάματο έχει ήδη φθάσει στα 30 και το ελάχιστο στα 20.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματάει εκεί.

Πριν από λίγο καιρό άρχισαν στην περιοχή να έρχονται και μετανάστες που λαμβάνουν επιδόματα, οι οποίοι ήθελαν απλά να συμπληρώσουν τα εισοδήματα τους. Έτσι ξαφνικά για 4 ώρες εργασία το άγριο ξημέρωμα στους αγρούς το μεροκάματο από 25 ευρώ έπεσε στα 5 ευρώ.

Όλους αυτούς λοιπόν που μένουν στα κοντινά χοτ σποτ της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά οι τοπικές κοινωνίες από το καλοκαίρι δεν τους αφήνουν καν να μπουν στις περιοχές της Γκορυτσάς Ασπροπύργου γιατί τους διαλύουν οικονομικά. Με τον τρόπο αυτό, ακραίο μεν αποτελεσματικό δε, τελικά έχουν διατηρηθεί τα μεροκάματα κοντά στα 20-30 ευρώ.

Για εμάς που γνωρίζουμε τι παίζει στις περιοχές αυτές και έχουμε επιχειρηματικές δραστηριότητες ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να υπάρξουν πολύ χειρότερες αντιδράσεις (ειδικά από τους προερχόμενους από το πρώην ανατολικό μπλοκ που ως επί το πλείστον είναι και οπλισμένοι) και σε μεγαλύτερη έκταση (τώρα περιορίζονται σε μια περιοχή του Ασπροπύργου), που θα πιάσει όλη τη δυτική Αττική.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή, με άθλιες συνθήκες (υγειονομικά, περιβαλλοντολογικά, συνοχής πληθυσμού, με 4 καταυλισμούς - φαβέλες ΡΟΜΑ) άρα μια περιοχή ΚΑΖΑΝΙ που βράζει...

Φυσικά καθόλου τυχαίο ότι η περιοχή πλέον αποτελεί προπύργιο της Χρυσής Αυγής... (θυμηθείτε τώρα τι έγινε στις πρόσφατες εκλογές στη Γερμανία και τις αναλύσεις που σας είχα κάνει τότε...ακριβώς το ίδιο θέμα...)


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Ετοιμάζονται για δύσκολο φθινόπωρο στην ΕΛ.ΑΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση