UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Μπορεί ο primeminister Αλ6ς να τρέχει στις ΗΠΑ για αγορά όπλων (και καμια δωρεά δεν τον χαλάει) και κυρίως πολεμικών αεροσκαφών, όμως ο πόλεμος ή οι απειλές με επανδρωμένα αεροσκάφη βρίσκεται ήδη από το 2005 στη δύση του.

Να ενημερώσω λοιπόν τον φίλτατο primeminister ότι όλες οι σύγχρονες χώρες επενδύουν σε UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και σε DRONE (μη επανδρωμένα τετρακόπτερα) τα οποία έχουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα.

Κοστίζουν 1/100 σε σχέση με τα μαχητικά, μπορούν να πετούν 24ώρες+ συνεχόμενα, και κυρίως μπορούν να κάνουν ελιγμούς που το ανθρώπινο σώμα απλά δεν τους αντέχει.

Η Τουρκία που έχει πιάσει το νόημα έχει ήδη πάνω από 20 τέτοια αεροσκάφη 2ης γενίας (με σύστημα προσγείωσης απογείωσης και όχι σωλήνες εκτόξευσης...), που μάλιστα τα πετάνε πιτσιρικάδες - ιντερνετάδες, ενώ συμμετέχει σε όλους τους διαγωνισμούς αυτού του είδους όλο το 2017 και σε όσους έχουν ανακοινωθεί μέχρι το 2020.

Φυσικά η χώρα μας για άλλη μια φορά είναι χαμένοι στα κωλόχαρτα και τις άδειες... (ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει τις χώρες που θα συμμετέχουν στο σχετικό διεθνή διαγωνισμό το 2018).
Βέβαια η Τουρκία δεν είναι τυχαία στις κορυφαίες χώρες. Φρόντισε για αυτό, ήδη απο το 2007 και εξαίρεσε με νόμο τις πτήσεις στρατιωτικών και αστυνομικών UAV ΚΑΙ drone από τις υποχρεώσεις εξετάσεων ικανότητας πτήσεων, στις οποίες υποβάλλονται οι στρατιωτικοί και αστυνομικοί τις χώρας μας με τα απαρχαιομένα εβραϊκά UAV.

Ήδη έχει 26 UAV στο δυναμικό της, σύντομα θα αποκτήσει 20 της βελτιωμένης κλάσης Bayraktar (επιθετικά με 4 πυραύλους).

Από το Σεπτέμβρη φέτος οι Κούρδοι κάνουν σχεδόν καθημερινές αναφορές για επιθέσεις με οπλισμένο drone και uav και μάλιστα από αποστάσεις που ξεπερνούν τα 10 χλμ... Τουτέστιν τα παιδιά εκπαιδεύονται ΜΑΖΙΚΑ...

Όπως και να το πεις πολύ καλοί οι στρατιωτικοί μας, άψογοι οι πιλότοι μας, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα "παιχνίδι" και οι 16χρόνοι είναι άλλο πράγμα στο gaming...

Κάποτε σαν χώρα πρέπει να καταλάβουμε 5-6 βασικά πραγματάκια για το ανθρώπινο δυναμικό που απαρτίζει το τρισάθλιο δημόσιο. Ορισμένα πράγματα δεν έχουν σχέση με πτυχία και διαπιστεύσεις.

Ή το έχεις ή δεν το έχεις...

Αν το έχεις μας κάνεις,αν δεν το έχεις δεν μας κάνεις! Είναι σαν τη βλακεία με τη Σχολή Ικάρων. Ελάχιστοι κάνουν, αλλά τους παίρνουν όλους γιατί πέρασαν στις πανελλαδικές. Όσοι δεν κάνουν για πάνω πάνε στο έδαφος. Ή η αστυνομία που δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί στο δυναμικό τους τους χακεράδες. Δλδ ένας 16χρόνος που σπάει τραπεζικά συστήματα σε όλον τον πλανήτη είναι πιο χαζός από κάποιον ειδικό φρουρό ή αστυφύλακα που είναι έτυχε και πέρασε σε κάποιες εξετάσεις επειδή δεν έχει "πτυχία και παπλώματα" ;;;

Αν το σκεφτεί κάποιος σοβαρά αυτά γιατί είναι τραγικό να εισερχόμεθα στην εποχή των υβριδικών πολέμων και η χώρα να είναι 1000 βήματα πίσω λόγω στενομυαλίας...




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική