Τι μπορεί να κρύβει η επιλογή του Ιάσωνα να γίνει Ιάσωνο Αντιγόνη;



Η ονοματοδοσία όταν γίνεται κατ΄επιλογή κρύβει από πίσω ψυχαναγκασμούς ή κάποιο σχέδιο. Αντιπαρέρχομαι την ύπαρξη σχεδίου και πάω να ψάξω αν η επιλογή του νέου ονόματος του γνωστού πλέον κάτι σαν άνδρας και γυναίκα Ιάσωνα-Αντιγόνη.

Το θέμα με τον μαλλιά με τα μούσια που από Ιάσωνας επέλεξε να γίνει Ιάσωνας – Αντιγόνη κρύβει μέσα του πολλά στοιχεία που εκτιμώ ότι δεν πρέπει να περάσουν στο ντούκου. Αφού η ΕΠΙΛΟΓΗ πάντα μέσα κρύβει ψυχιατρικής φύσεως εξηγήσεις, αναγκασμούς και εξαναγκασμούς και φυσικά απωθημένα.

Ένας άνθρωπος που λέγεται Ιάσωνας ή Ιάσων ή Τζέισον που προέρχεται απο Από το απαρέμφατο ιάσθαι του ρήματος ιώμαι που σημαίνει <<θεραπεύω>> έρχεται ξαφνικά να δώσει στον εαυτό του ένα όνομα, διόλου τυχαίο, μέσα στα χιλιάδες γυναικεία ονόματα.

Επιλέγει την Αντιγόνη.

Η Αντιγόνη προέρχεται από το αντί + γόνος, δηλαδή αυτή που αντιτίθεται στους γεννήτορές της, ενώ στα σύγχρονα λεξικά υπάρχει και η ερμηνεία που θέλει να είναι αυτή που αντιτίθεται στο αποτέλεσμα της αναπαραγωγής (κατά την ταπεινή μου άποψη λανθασμένη η δεύτερη ερμηνεία, αλλά γλωσσολόγος δεν είμαι οπότε τα δέχομαι όλα).

Επιπλέον η Αντιγόνη προέρχεται από τον «ανώμαλο» έρωτα του Οιδίποδα με την μητέρα του Ιοκάστη και στην σχετική τραγωδία του Σοφοκλή η Αντιγόνη είναι αυτή που προσπαθεί να θάψει τον αδελφό της Πολυνείκη (=ο πολύ εριστικός) παρά τις εντολές του Βασιλεία Κρέοντα.

Προσέξτε κάτι όμως.

Ως «αντιγόνη» οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν και τους άνδρες που πήγαιναν κόντρα τους προγόνους… Και λογικό γιατί θεωρούσαν άναδρο να πάει κάποιος κόντρα στον πατέρα του…

Κατόπιν λοιπόν αυτών εμένα πολύ με προβλημάτισε η επιλογή που έκανε ο Ιάσωνας να γίνει Ιάσωνας – Αντιγόνη… και ελπίζω να είναι αποτέλεσμα δικών ψυχαναγκαστικών θεμάτων και όχι ιστορικής επιλογής του παραπαίοντος συστήματος επιβολής των νεοελληνικών άθλιων αξιών στη χώρα μας…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Ετοιμάζονται για δύσκολο φθινόπωρο στην ΕΛ.ΑΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση