Η κατρακύλα της Μέρκελ...

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι τελικά ούτε η λύση Τζαμάικα πέρασε στη Γερμανία με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείτε σε εκλογές.
Την ίδια ώρα το αντιμεταναστευτικό ρεύμα στη Γερμανία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα εφόσον γίνουν νέες εκλογές τα κόμματα της δεξιάς και ακροδεξιάς να βγούν περαιτέρω κερδισμένα και η περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης να γίνει ακόμα δυσκολότερη, εφόσον το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και κυρίως η ίδια η Μέρκελ δεν κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα αυτό.
Φυσικά το μεταναστευτικό και η εμμονή της Μέρκελ στα ανοιχτά σύνορα ήταν ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ (αν όχι ο μόνος) λόγος που οι συνομιλίες κατέρρευσαν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ομόσταυλοι της στο CDU με αποτέλεσμα πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω ενδυνάμωσης της δεξιάς και ακροδεξιάς να τίθεται ακόμα και θέμα αποχώρησης από την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.
Αποχώρηση όμως της Μέρκελ ή υπαναχώρηση των θέσεων της δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ευρώπη όπως την ξέρουμε σήμερα. Η συμμαχία Γαλλίας - Γερμανίας είναι πολύ πιθανόν να καταρρεύσει.
Η κατάρρευση όμως αυτού του κοινού μετώπου δεν θα έχει μόνον συνέπειες στο μεταναστευτικό. Ήδη η ροή των χρημάτων προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τουρκία) έχει μειωθεί αρκετά και εκτιμάται ότι θα μειωθεί δραματικά, μέχρι και θα μηδενιστεί μετά την κατάρρευση. Τα ακροδεξιά και δεξιά κόμματα στη Γερμανία έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση και στα θέματα της οικονομίας. Έτσι τυχόν νέα προγράμματα ενίσχυσης (όπως η κοινή αγροτική πολιτική και οι αγροτικές ενισχύσεις) θα δουν νέες δραματικές μειώσεις.
Στο ίδιο πλαίσιο θα δούμε και το θέμα των δανείων (προγράμματα βοήθειας - μνημόνια), στην αγορά των κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ (η χώρα μας λόγω τοξικότητας των ομολόγων της δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αυτό), θα τεθούν υπό ολοκληρωτική αλλαγή ή και οριστική παύση.
Για τη χώρα μας με την εφαρμοζόμενη πολιτική των ΣΑΝΕΛ αυτό το σενάριο θα είναι ολέθριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική