Ένταση σε Ίμια και ΚαλόλιμνοΟι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ερευνώντας στην περιοχή του ναυαγίου όπου έχουν πνιγεί τρεις μετανάστες προκειμένου να διασώσει τους αγνοούμενους.

Το ελληνικό Super Puma πετούσε στα Ίμια και την Καλόλιμνο από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Στη συνέχεια διπλή υπέρπτηση πάνω από τα Ιμια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν ελικόπτερο AB-412  στις 07:59 πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 30 μέτρα (100 πόδια) πάνω από τις νησίδες  Ιμια, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 09:41, το ίδιο ελικόπτερο AB-412 , πραγματοποίησε υπέρπτηση στα Ιμια, πετώντας περίπου 260 μέτρα ((800 πόδια) πάνω από τις νησίδες.
Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό Super Puma στα Ίμια!