Ένταση σε Ίμια και Καλόλιμνο



Οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων ξεκίνησαν από τις 7 το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Super Puma το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των Ιμίων και της Καλολίμνου ερευνώντας στην περιοχή του ναυαγίου όπου έχουν πνιγεί τρεις μετανάστες προκειμένου να διασώσει τους αγνοούμενους.

Το ελληνικό Super Puma πετούσε στα Ίμια και την Καλόλιμνο από τις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης μεταναστών όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε.

Στη συνέχεια διπλή υπέρπτηση πάνω από τα Ιμια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, όταν ελικόπτερο AB-412  στις 07:59 πραγματοποίησε υπέρπτηση στα 30 μέτρα (100 πόδια) πάνω από τις νησίδες  Ιμια, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, στις 09:41, το ίδιο ελικόπτερο AB-412 , πραγματοποίησε υπέρπτηση στα Ιμια, πετώντας περίπου 260 μέτρα ((800 πόδια) πάνω από τις νησίδες.
Τουρκικά F-16 παρενόχλησαν ελληνικό Super Puma στα Ίμια!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών