Περί αποχής

Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη θέση τους.
Η αποχή δεν ήταν 42% όσο και να κάποιοι θέλουν να την εμφανίζουν έτσι (οι συριζαίοι γιατί νομίζουν ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα, οι ΧΑ για να πουν τα δικά τους και οι Απέχοντες για να νομίζουν ότι "ακολούθησαν το ρεύμα").
Η πραγματική αποχή είναι 18-22 μονάδες λιγότερη (δλδ κοντά στο 20%, ποσοστό που άλλες χώρες δεν το έχουν δει ούτε με κιάλι) και αυτό γιατί από το 1973 που έγινε η τελευταία πραγματική εκκαθάριση εκλογικών καταλόγων (ΕΚ) από τότε δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό.
Για να καταλάβετε μέσα στους Ε.Κ. υπάρχουν άτομα γεννηθέντα το 1903 (όπως ήταν ο ακριβώς από πάνω από εμένα, και του 1922, λίγες θέσεις πιο κάτω στην ίδια σελίδα) που δύσκολα ζουν σήμερα.
Επιπλέον στους Ε.Κ. περιλαμβάνονται 700.000 συμπατριώτες μας (περίπου το 10% του πραγματικού εκλογικού σώματος)οι οποίοι έχουν μεταναστεύσει για το εξωτερικό και εφόσον ψήφος στους ομογενείς δεν επιτρέπετε απλά συμπληρώνουν το νούμερο της αποχής.
Αυτά γιατί κάποιοι βλέπουν λιοντάρια και ελέφαντες και νομίζουν ότι απέχοντας κάτι κάνουν, αντίθετα όλοι εμείς που συμμετείχαμε στεκόμενοι ώρες στην ουρά καταφέραμε και στείλαμε σπίτι τους αυτούς που πούλησαν κομμάτι της πατρίδας μας.
Φυσικά και δεν υποστηρίζω τη ΝΔ (όπως δεν υποστηρίζω κανένα μνημονιακό κόμμα) αλλά από την άλλη καταρχήν σέβομαι την ψήφο των συμπολιτών μου και κατά δεύτερον αποδέχομαι - και ας μην μου αρέσει, αλλά πάντα πρέπει να πατάμε λίγο στη γη- ότι ήταν το μέσο για να φύγουν οι συριζαίοι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας