Εκτεθειμένος: Αλβανός λαθρέμπορος που ονομάζεται «Χρυσός Λέων» και βγάζει 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα από το εμπόριο του


 Εκτεθειμένος: Ο αλβανός λαθρέμπορος που τον αποκαλούν «Χρυσό Λέοντα» που στέλνει μετανάστες στη Βρετανία με λέμβους... και βγάζει 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα από το εμπόριο της μιζέριας

 Οι βουλευτές ζήτησαν επείγουσα δράση για να «συντρίψουν» επικερδή δίκτυα λαθρεμπορίας ανθρώπων

 Η έρευνα της Daily Mail αποκάλυψε τον Αλβανό γκάνγκστερ που κάνει λαθρεμπόριο 

 Με το παρατσούκλι «Χρυσός Λέων», ο λαθρέμπορος κερδίζει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα

 Είπε στους μυστικούς δημοσιογράφους ότι θα μπορούσε να τους περάσει μέσω του καναλιού για 4.500 λίρες το καθένα

 Οι βουλευτές απόψε ζήτησαν επείγουσα δράση για να «συντρίψουν» δίκτυα λαθρεμπορίας ανθρώπων που βγάζουν εκατομμύρια λίρες από επικίνδυνες διελεύσεις της Μάγχης

Οι κλήσεις τους ήρθαν μετά από μυστική έρευνα στη Daily Mail της Δευτέρας που αποκάλυψε έναν Αλβανό γκάνγκστερ που διαχειριζόταν ανοιχτά το άθλιο εμπόριο στη Δουνκέρκη.

 Με το παρατσούκλι «Χρυσός Λέων», βγάζει περίπου 1 εκατομμύριο λίρες την εβδομάδα στέλνοντας μετανάστες στη Βρετανία με σαθρές λέμβους.

 Δείχνοντας πόσο εύκολα οι λαθρέμποροι μπορούν να ξεγελάσουν τις αρχές, ο γκάνγκστερ συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία λίγες ώρες αφότου τον συναντήσαμε – μόνο για να απελευθερωθεί το επόμενο πρωί για να συνεχίσει αμέσως τις επιχειρήσεις του.

 Η δικιά του είναι μόνο μία από μια σειρά από άκρως οργανωμένες συμμορίες διακίνησης που βρήκαμε στη βόρεια Γαλλία – μία από τις οποίες έχει 600 άτομα σε λίστα αναμονής για θέσεις σε μικρά σκάφη.

 Η συγκλονιστική έρευνά μας διαπίστωσε επίσης ότι ο πόλεμος συμμοριών - με συχνά όπλα - είναι διάχυτος μεταξύ αντιπάλων διακινητών που ενεργούν σαν αφεντικά της μαφίας που μάχονται για τον έλεγχο παράνομων στρατοπέδων. 

 Περισσότεροι από 32.000 μετανάστες έχουν διασχίσει τη Μάγχη με μικρά σκάφη μέχρι στιγμής φέτος – περισσότεροι από ό,τι κατάφεραν να περάσουν ολόκληρο το 2021.

 Οι Αλβανοί αντιπροσώπευαν περίπου το 60 τοις εκατό των αφίξεων το καλοκαίρι. Τα ταξίδια με μικρά σκάφη είναι άκρως επικίνδυνα και μερικές φορές θανατηφόρα, με 27 μετανάστες – συμπεριλαμβανομένων παιδιών – να πνίγονται όταν μια λέμβος κατέρρευσε στα ανοιχτά του Καλέ τον περασμένο Νοέμβριο.

 Περισσότερες τραγωδίες αποφεύχθηκαν ελάχιστα αυτόν τον μήνα, όταν δεκάδες μετανάστες παρασύρθηκαν από τη θάλασσα στα ανοιχτά του Κεντ μετά από βύθιση μιας λέμβου. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια λέμβος ανατράπηκε στα ανοιχτά του Καλαί με 57 άτομα μέσα, στην πλειονότητά τους Αλβανοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά, δύο από τα οποία ήταν μωρά.

 Πολλοί από αυτούς χρειάστηκαν επείγουσα θεραπεία για υποθερμία αφού διασώθηκαν από ένα γαλλικό περιπολικό σκάφος.

 Η Daily Mail ανακάλυψε ότι η βιομηχανία λαθρεμπορίας ανθρώπων ανθίζει παρά τους κινδύνους και τις προσπάθειες αποτροπής των παράνομων διελεύσεων – συμπεριλαμβανομένης της ταχείας απομάκρυνσης Αλβανών των οποίων τα αιτήματα ασύλου απορρίπτονται και το σταματημένο σχέδιο αποστολής μεταναστών στη Ρουάντα.

 Η εικόνα "Road to England" από ένα TikTok μεταφράζεται ως: Ασφαλής δρόμος Βιαστείτε, Βιαστείτε είναι καλή στιγμή και φθηνή τιμή

 Η Place de la Gare της Δουνκέρκης – η έδρα των σταθμών τρένων και λεωφορείων – έχει γίνει πλέον σημαντικός σταθμός για όσους ταξιδεύουν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την κοινή μας έρευνα με το πρόγραμμα Piranja του αλβανικού καναλιού ABC News. Τα οικονομικά ξενοδοχεία που περιβάλλουν την πλατεία είναι γεμάτα με μετανάστες που περιμένουν μια βάρκα, ενώ οι οδηγοί ταξί προσφέρουν μια ειδική προσφορά 30 ευρώ για να σας μεταφέρουν σε παράνομο στρατόπεδο. Η αύξηση των Αλβανών μεταναστών σημαίνει ότι ορισμένοι καταστηματάρχες και καφετέριες στη Δουνκέρκη ανοίγουν τώρα την Κυριακή για να καλύψουν τους επιπλέον πελάτες

Σε ένα καφέ με θέα στον σιδηροδρομικό σταθμό οι ρεπόρτερ μας γνώρισαν τον «Χρυσό Λέοντα», ο οποίος κατάγεται από την Αυλώνα στα νότια της Αλβανίας.

 Ένας άλλος μετανάστης από το Χας στη βόρεια Αλβανία, που ο ίδιος περίμενε ένα πλοίο για την Αγγλία, είπε στον δημοσιογράφο μας για αυτόν, εξηγώντας: «Θα σε βρει γιατί μαζεύει Αλβανούς για την Αγγλία.

 «Περνάει όλη την ώρα στην πλατεία και τους πηγαίνει στο ξενοδοχείο που μένει.»

Μέσα σε πέντε λεπτά, ο διακινητής πέρασε με έναν φίλο του στο δρόμο για το κοντινό ξενοδοχείο Le Lion d'Or όπου εδρεύει και από το οποίο πήρε το παρατσούκλι του.

 Φορώντας σορτς, σαγιονάρες και μπλουζάκι Hugo Boss, είπε στους δημοσιογράφους -που υποδυόταν ένα νεαρό ζευγάρι που ήλπιζε να φτάσει στην Αγγλία- ότι μπορούσε να κανονίσει θέσεις σε ένα σκάφος για λιγότερο από 9.000 £ όταν βελτιωνόταν ο καιρός.

 Είπε: «Θα σε ενημερώσω. Θα στείλω μήνυμα την πρώτη στιγμή που θα το μάθω. Προσεύχομαι στον Θεό να το κάνει αυτό δυνατό. Ο καιρός είναι το πρόβλημα. Δεν είμαστε εγώ και οι άλλοι το πρόβλημα».

 Το "Road to England" ακόμα από ένα TikTok μεταφράζεται ως: αναχώρηση αύριο, βιαστείτε, ιδιωτική κράτηση από τη Δουνκέρκη

 Την επόμενη μέρα, φορώντας πλέον ένα μπλουζάκι Armani, βρέθηκε για καφέ σε ένα καφέ στην πλατεία. Παρά τον τεράστιο κίνδυνο να βυθιστεί, ο διακινητής επέμεινε ότι «δεν υπήρχε περίπτωση» να πάει κάτι στραβά. «Ας πούμε ότι κάποιος πνίγεται στη θάλασσα, τότε δεν έχεις πρόβλημα μόνο με το κράτος», είπε.

 «Το κύριο πρόβλημα είναι με την οικογένεια αυτού του ατόμου. Κανείς δεν θα σας το συγχωρήσει αυτό.

 «Οι άνθρωποι στο σκάφος τηλεφωνούν στους συγγενείς τους και μετά τηλεφωνούν στην αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου για να σας πάρει. Μόλις περάσετε το κανάλι θα σας δώσουν φαγητό, τα πάντα. Αν οι άνθρωποι κρυώνουν, τους δίνουν κουβέρτες.

 «Σε αφήνουν μετά σε ένα στρατόπεδο. Θα περάσουν μία ή δύο μέρες μέχρι να σε καταγράψουν και να δουν αν είσαι καταζητούμενος και μετά να σε αφήσουν ελεύθερο και να σε στείλουν σε ξενοδοχείο.

 «Μετά από αυτό, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε. Θα μπορούσαν να σας κρατήσουν σε ένα στρατόπεδο έως και πέντε ημέρες ή μπορεί να είναι δύο ώρες. Χθες, μια οικογένεια αφέθηκε ελεύθερη μετά από δύο ώρες. Είσαι με τη γυναίκα σου και πιστεύω ότι θα σε αφήσουν να ελευθερωθείς γρήγορα».

 Ο διακινητής, ο οποίος χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο με ισπανική εγγραφή, πηγαινοέρχεται από τη Δουνκέρκη για να αποφύγει τον εντοπισμό. Τα μετρητά για τα ταξίδια πρέπει να πληρωθούν στον συνεργάτη του στο Λονδίνο, αντί να παραδοθούν στη Γαλλία, εξήγησε.

 Μετά από λίγα λεπτά με τους δημοσιογράφους μας έπρεπε να προχωρήσει για να μιλήσει σε κάποιους από τους άλλους πελάτες του που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι του καφέ.

Ώρες μετά τη συνάντηση συνελήφθη από την αστυνομία σε μια περισυλλογή όλων των Αλβανών στο καφενείο εκείνη την ώρα – εκτός από έναν που ήταν στην τουαλέτα. Αλλά το επόμενο πρωί ο «Χρυσός Λέων» βγήκε ξανά και λειτουργούσε ξανά.

 «Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί έχω τα έγγραφα για να μείνω εδώ», είπε σε μήνυμα στο WhatsApp.

 Καθώς προέρχονται από υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα, οι Αλβανοί είναι ελεύθεροι να εισέλθουν στη Γαλλία και να μείνουν για 90 ημέρες χωρίς βίζα. Άλλοι διακινητές δραστηριοποιούνται από έναν καταυλισμό μεταναστών λίγο έξω από τη Δουνκέρκη, ο οποίος συχνά πέφτει στη βία εν μέσω μιας μάχης εξουσίας για τον έλεγχο του εμπορίου διακίνησης. Οι μετανάστες, που έρχονται σε επαφή μέσω διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να παραμείνουν στο τμήμα που ελέγχεται από τον ίδιο τους διακινητή, διαφορετικά θα υπάρξουν «προβλήματα».

 Οι μετανάστες περπατούν πίσω στον καταυλισμό αφού επισκέφτηκαν το σούπερ μάρκετ στο Grand-Synthe της Δουνκέρκης

 Απαντώντας στην μυστική μας έρευνά, η Natalie Elphicke, Συντηρητική βουλευτής του Ντόβερ, είπε: «Δείχνει αδιαμφισβήτητα πώς οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση της Μάγχης για να τροφοδοτήσουν τις παράνομες επιχειρήσεις τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 «Αυτό υπογραμμίζει για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη συνεργασίας με τη Γαλλία για να σταματήσουν τα μικρά σκάφη που φεύγουν από τις γαλλικές ακτές, να πατάξουν τους αδίστακτους εγκληματίες και να σταματήσουν την αποκρουστική εκμετάλλευση που συνεχίζεται. Όχι αν ή αλλά, πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα.»

 Ο Alp Mehmet του Migration Watch UK είπε: «Συγχαρητήρια στην Daily Mail, τι υπέροχη ερευνητική δημοσιογραφία.

 «Είναι επίσης μια έγκαιρη υπενθύμιση της κλίμακας του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών και του είδους των τερατωδών αποβρασμάτων πίσω από την κακιά ρακέτα. Δείχνει επίσης γιατί οι Γάλλοι –για τα συμφέροντά τους και τα δικά μας– πρέπει να συνεργαστούν στενότερα μαζί μας για να λύσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση».

 Ο βουλευτής των Τόρις για το Ίπσουιτς Τομ Χαντ είπε ότι η «ανησυχητική» έρευνά μας έδειξε ότι οι άνθρωποι που διακινούν λαθρεμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να «συντριβούν».

 Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ ανησυχητικό, αλλά γνωρίζουμε ότι συμβαίνει και υπάρχει μια βιομηχανία πίσω από αυτό. Πρέπει να κάνουμε τη διαδρομή μη βιώσιμη και να καταστρέψουμε το επιχειρηματικό τους μοντέλο. Κερδίζουν πολλά χρήματα, επομένως πρέπει να δημιουργήσουμε έναν αποτρεπτικό παράγοντα».

 Πρόσθετο ρεπορτάζ: Εριόλα Νάση

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει