Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έφτασε στην Αρμενία όπου και είχε τετ α τετ συνάντηση με τον ομόλογο του Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας.

 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έφτασε στην Αρμενία όπου και είχε τετ α τετ συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και της Ελλάδας, Αραράτ Μιρζογιάν και Νίκου Δένδια.

 Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη των σχέσεων σε διμερή και πολυμερή μορφή και την περιφερειακή ασφάλεια.
 
 Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει, με τη βοήθεια σαφών μηχανισμών, να αποτρέψει τα τυχοδιωκτικά βήματα του Αζερμπαϊτζάν και πιθανή νέα επιθετικότητα.

 Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον αρμενικό ΥΠΕΞ δήλωσε :

  Υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των κρατών, και αυτό ισχύει και για τους καλούς μας φίλους Αρμένιους.  Πιστεύουμε στο απαραβίαστο των συνόρων.

  Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα σε εκείνες τις χώρες που προσπαθούν να αλλάξουν τον χάρτη και λέω: η πολιτική αναθεώρησης θα αποτύχει.

  Αυτό που συνέβη πριν από λίγες μέρες, όταν το αρμενικό έδαφος βομβαρδίστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, και εδώ θα ήθελα να αναφέρω τον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος είπε χθες: Καταδικάζω αυτό που συνέβη εναντίον αμάχων, ενάντια στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

 Η θέση μας στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ παραμένει αμετάβλητη - συμβάλλουμε στην ειρηνική επίτευξη αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.  Δεν μπορούν να οικοδομηθούν λύσεις και ειρήνη σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει κίνδυνος χρήσης βίας.  Αυτό ισχύει για τον Καύκασο και ολόκληρο τον κόσμο.

 Η Ελλάδα συνεχίζει να διευκολύνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, η συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της ΕΕ είναι σημαντική.  Είμαστε έτοιμοι, μαζί με άλλους ευρωπαίους εταίρους, να βοηθήσουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη γεωγραφία, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να ζουν ειρηνικά κοντά.

  Αυτά δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Ερεβάν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας