Την έπεσαν στα μοναστήρια του Αγίου Όρους για τις σχέσεις με Ρωσία - Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.



 Η ευρωπαϊκή Υπηρεσία OLAF, που διερευνά οικονομικά εγκλήματα, προχώρησε σε επιχείρηση σε τρεις μονές του Αγίου Όρους στο πλαίσιο έρευνας κατά ηγουμένων οι οποίοι φέρεται να συνδέονται στενά με το σύστημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και Ρώσους ολιγάρχες.

Tης επιχείρησης προηγήθηκε έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους αλλά και σε αυτούς διαφόρων ιδρυμάτων, που φέρεται να χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος.

Αναμένεται, σύντομα, να εκδοθεί έκθεση για την προέλευση και οικονομική διαχείριση τεράστιων ποσών, τα οποία διακινούνται από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Σύμφωνα, πάντα, με την ίδια πηγή, η OLAF θα υποβάλλει επίσημο αίτημα για «πάγωμα» των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων μονών, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε άλλες μονές.

Σημειώνεται ότι το Άγιον Όρος έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανικών Αρχών, όπως και ο εφοπλιστής Διοικητής του Αθανάσιος Μαρτίνος. Θεωρούν ότι η μοναστική κοινότητα έχει μετατραπεί σε «άντρο» Ρώσων και φιλορώσων πρακτόρων και κατασκόπων, που διακινούνται με πλαστά διαβατήρια.

Υπάρχουν κατά πληροφορίες, και σχετικές καταγγελίες στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για ύποπτες καταθέσεις και εμβάσματα σε μοναχούς, ηγουμένους και Ιερές Μονές στο Άγιον Όρος.


(φωτογραφία αρχείου)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας