Η διάταξη των τουρκικών δυνάμεων της "Στρατιάς του Αιγαίου" - Τα ΄άκρως ανησυχητικά στοιχεία


 

Στην φωτογραφία που ακολουθεί φαινεται η διάταξη των τουρκικών δυνάμεων της "Στρατιάς του Αιγαίου". 

Πληροφορίες έρχονται ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αερο-αποβατικών δυνάμεων (ειδικές δυνάμεις, ελικόπτερα και drones) στις περιοχές Isparta, Αϊδίνι και Ακσάζ, που βρίσκονται απέναντι από τα Συμπλεγματα του Καστελόριζου και των Δωδεκανήσων.

Σύμφωνα με αναλυτές οι Τούρκοι αναζητούν μία γρήγορη και εύκολη νίκη "πατώντας" μερικές αραιοκατοικημένες ή ακατοίκητες νησίδες, ελπίζοντας ότι όπως εγινε και στην Κύπρο η Διεθνής Κοινότητα θα σταματήσει τις εχθροπραξίες και θα υποχρεώσει τις δύο πλευρές σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα αρχίσουν από τα "κέρδη" που οπως είναι φυσικό έχει ο επιτιθέμενος τις πρώτες ώρες της επίθεσης. 

Υπό το "πρίσμα" αυτό φαίνεται το ότι ο πλέον εύκολος στόχος θα ήταν το Σύμπλεγμα του Καστελόριζου, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να προσβληθεί δημιουργόντας συνθήκες "κορεσμού" στην Ελληνική άμυνα.

Η Τουρκία για τις αερο-αποβάσεις χρησιμοποιεί  ελικόπτερα Eurocopter Cougar που εχουν ανωτατη ταχύτητα 310 km/h. Δεδομένου δε ότι τα περισσότερα νησιά μας ευρίσκονται σε απόσταση περιπου 100-140km από τις βάσεις τους, η μεταφορά των δυνάμεων κρούσης στα νησιά μας θα χρειαστεί περίπου 20-30 λεπτά. (Δείτε πίνακα που ακολουθεί)

Από          Προς          αποσταση km λεπτα πτησης

Aksaz Καστελοριζο           135              27

Aksaz Κανδηλουσα           135              27

Αιδινιο Φαρμακονησι         92              18.4

Πριν την αεραπόβαση όμως εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί βομβαρδισμός των νησίδων με MLRS από παράκτιες θέσεις πλησίον των νησιων και drones, διάρκειας ανάλογης της οχυροματικής κατάστασης του κάθε νησιού. 

Ο χρόνος αυτός από την έναρξη του βομβαρδισμού μέχρι την αφιξη των ελικοπτέρων είναι πολύ κρίσιμος και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την Ελληνική Aμυνα, που και αυτή έχει κάποιους χρόνους "απόκρισης" που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Στόχος μας είναι η έγκαιρη καταστροφή της τουρκικής αεροπορίας και του τουρκικού στόλου ώστε όποιες δυνάμεις αποβιβαστούν σε νησίδες να εγκλωβιστούν σε αυτές και να παραδοθούν στις Ελληνικές δυνάμεις. 

Αυτά που γράφω ειναι βέβαια γνωστά στους Στρατηγούς μας και είμαι βέβαιος ότι τα σχέδιά τους είναι άρτια και επαρκέστατα, ωστόσο τα γράφω γιά τους αδελφούς μας και τα παιδιά μας που αγρυπνούν και φυλάττουν Θερμοπύλες! ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Από τον τοίχο του φίλου Σ.Μ. τον οποίο ευχαριστώ για το δικαίωμα χρήσης του ποστ. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας