Η ρωσική πρεσβεία απάντησε σε δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης για ενδεχόμενο χτύπημα στο Κρεμλίνο.



 Η Ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σχολίασε τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης για σχέδια που φέρεται να αναπτύσσονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για επίθεση στη ρωσική στρατιωτική-πολιτική ηγεσία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό ήταν ανοησία κάποιου και επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητά τους να υπερασπιστούν την κυριαρχία της χώρας.
Διπλωμάτες επέστησαν την προσοχή σε ένα άρθρο στο Newsweek, το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμους εκπροσώπους του Πενταγώνου, ανέφερε μια πιθανή αντίδραση των ΗΠΑ στην υποθετική χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Ανάμεσα στις «τρελές επιλογές» που εξετάζονται είναι ένα λεγόμενο χτύπημα αποκεφαλισμού «στην καρδιά του Κρεμλίνου».

"Θα ήθελα να πιστεύω ότι τέτοια παραληρηματικά επιχειρήματα δεν αντικατοπτρίζουν την επίσημη θέση του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος. Συνεχίζουμε από το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον γνωρίζει καλά την κλιμακούμενη φύση μιας τέτοιας απερίσκεπτης ρητορικής", ανέφερε η πρεσβεία.
Η διπλωματική αποστολή προέτρεψε το Πεντάγωνο να μην αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να υπερασπιστεί την κρατική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τον λαό με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

"Ως εκ τούτου, ένα επικίνδυνο πείραμα σκέψης από Αμερικανούς στρατιωτικούς σχεδιαστές θα μπορούσε να καταλήξει να κοστίσει ακριβά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε καταστροφικές συνέπειες", προειδοποίησαν οι διπλωμάτες.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας