Η απόφαση της Τουρκίας για δημοψηφίσματα δεν θα καταστρέψει τους δεσμούς της Άγκυρας με τη Μόσχα.



 Ο Διευθυντής Προγράμματος στο Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας, Ιβάν Τιμοφέεφ, εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, στις περιοχές Ζαπορόζιε και Χερσώνα.

Η απόφαση της Τουρκίας για δημοψηφίσματα δεν θα καταστρέψει τους δεσμούς της Άγκυρας με τη Μόσχα
"Νομίζω ότι η απάντηση της Τουρκίας δεν αποτελεί έκπληξη. Δεν θα επηρεάσει πάρα πολύ τις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας. Οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών δεν πρόκειται να αλλάξουν", είπε ο αναλυτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας δεν θα επιδεινωθούν αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στο μέλλον, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει τα δημοψηφίσματα για την ένταξη πρώην ουκρανικών περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

"Το έχουμε ξαναπεί και το λέμε ξανά ότι δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας. Έχουμε ήδη εκφράσει τις ανησυχίες και τη θέση μας για αυτό το θέμα στη Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας