Το Κρεμλίνο θα υπογράψει συμφωνία για την είσοδο των νέων εδαφών στη Ρωσία.



 Την Παρασκευή το Κρεμλίνο θα φιλοξενήσει μια τελετή υπογραφής συμφωνιών για την είσοδο στη Ρωσία τεσσάρων νέων εδαφών - των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορόζιε. Ο Πούτιν και οι βουλευτές θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Όπως είπε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ , η τελετή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 15.00. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπογραφεί συμφωνία για ένταξη στη Ρωσία και για τις τέσσερις περιοχές όπου διεξήχθησαν τα δημοψηφίσματα. Την ίδια μέρα, ο Πούτιν θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των απελευθερωμένων περιοχών.

 Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε δύο διατάγματα που αναγνωρίζουν τη Χερσώνα και το Ζαπορόζιε ως περιοχές ανεξάρτητες από την Ουκρανία.

 «Σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου, αναγνωρίζοντας και επιβεβαιώνοντας την αρχή της ισότητας και της αυτοδιάθεσης των λαών που κατοχυρώνεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση του λαού της περιοχής Kherson το δημοψήφισμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, διατάσσω με το παρόν: να αναγνωρίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της περιοχής Χερσώνα», ανέφερε το υπογεγραμμένο διάταγμα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας