Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μίλησε για τους αγωγούς Νορντ Στριμ.



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε ότι η ζημιά στους αγωγούς αποτελεί «μεγάλο πρόβλημα» για τη Ρωσία, καθώς έχει ουσιαστικά χάσει τις οδούς εφοδιασμού της με φυσικό αέριο προς την Ευρώπη.


 Και οι δύο γραμμές του αγωγού Nord Stream 2 αντλήθηκαν γεμάτες αέριο και ήταν προετοιμασμένες να το παραδώσουν στην Ευρώπη τη στιγμή της υποτιθέμενης έκρηξης, είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «αυτό το αέριο είναι πολύ ακριβό και τώρα ανεβαίνει στον αέρα.»

 Ο Πεσκόφ σημείωσε επίσης ότι ούτε η Ρωσία ούτε η Ευρώπη είχαν να κερδίσουν από την καταστροφή των αγωγών, ειδικά η Γερμανία, για την οποία αυτό το περιστατικό αποτελεί απειλή για τη μελλοντική ανάπτυξη της βιομηχανίας της, καθώς και για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά της.

 Οι Αμερικανοί προμηθευτές LNG, από την άλλη πλευρά, έχουν απίστευτα κέρδη αφού πολλαπλασίασαν τις παραδόσεις τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο, επεσήμανε ο Peskov, προσθέτοντας ότι αυτές οι εταιρείες «ενδιαφέρονται πολύ να διατηρήσουν αυτά τα υπέρ κέρδη στο μέλλον».

 Αν και δεν έχει κατονομαστεί επίσημα κανένας ύποπτος πίσω από το περιστατικό, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου συνέστησε να μην γίνουν επίσημες ανακοινώσεις πριν από τη διεξαγωγή κατάλληλης έρευνας για το περιστατικό.

 Ο Πεσκόφ, ωστόσο, επέστησε την προσοχή στις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο Αμερικανός ηγέτης απείλησε να «φέρει ένα τέλος» στον Nord Stream 2. «Τι εννοούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ με αυτό, δεν ξέρουμε», παραδέχτηκε. ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου, αλλά τόνισε και την «οριακή τρελή υστερική-ευφορική αντίδραση» των Πολωνών αξιωματούχων που έχουν ήδη ευχαριστήσει την Ουάσιγκτον για την υπονόμευση του αγωγού.
 
 Η απάντηση του Κρεμλίνου έρχεται αφότου ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και αξιωματούχοι του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένου του συμβούλου του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαήλ Ποντόλιακ, είπαν ότι η επίθεση στον αγωγό ήταν μια επιχείρηση "ψευδής σημαία" που πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία για να κάνει την Ουκρανία να φαίνεται κακιά και να αυξήσει περαιτέρω τις τιμές της ενέργειας στην ΕΕ.
 
 Ωστόσο, αφού ο πρώην ΥΠΕΞ της Πολωνίας ευχαρίστησε δημόσια τις ΗΠΑ για το προφανές σαμποτάζ στο Twitter, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα προέτρεψε την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ ως τον πιθανό ένοχο πίσω από τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream.  
 Είπε επίσης ότι η Μόσχα θα ζητήσει συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το περιστατικό.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας