Η Nord Stream χαρακτήρισε την καταστροφή στις τρεις γραμμές του Nord Stream "πρωτοφανή"

 Η Nord Stream AG σχολίασε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Nord Stream και στο Nord Stream 2, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση άνευ προηγουμένου.

«Η καταστροφή που σημειώθηκε την ίδια μέρα ταυτόχρονα σε τρεις γραμμές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου του συστήματος Nord Stream είναι άνευ προηγουμένου.

Την προηγούμενη μέρα, η Nord Stream 2 AG ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε έκτακτη ανάγκη στα ύδατα της Δανίας στο Nord Stream 2, το οποίο ήταν γεμάτο με τεχνικό αέριο μετά την κατασκευή . Σημειώθηκε ότι η πίεση στη γραμμή Α μειώθηκε απότομα.

 Αργότερα, η Nord Stream AG ανέφερε ότι μείωση της πίεσης καταγράφηκε επίσης και στις δύο γραμμές του Nord Stream.
 
Η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή αερίου κοντά στο νησί Bornholm, η οποία «μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη ναυτιλία».

 Σύμφωνα με το Reuters, επικαλούμενο τη Σουηδική Ναυτιλιακή Αρχή , "υπάρχουν δύο διαρροές στο Nord Stream: μία στην οικονομική ζώνη της Σουηδίας και μία στην οικονομική ζώνη της Δανίας. Είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη".
 
Το Reuters σημειώνει επίσης επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας Dan Jorgensen, ότι οι δανικές αρχές ζήτησαν αυξημένη ετοιμότητα στους τομείς της ενέργειας και του φυσικού αερίου της χώρας μετά από τις τρεις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 κοντά στη Δανία και τη Σουηδία. 

Οι εργασίες του Nord Stream 1 έχουν ανασταλεί από τα τέλη Αυγούστου λόγω προβλημάτων με την επισκευή των στροβίλων της Siemens που προκαλούνται από τις δυτικές κυρώσεις. Ωστόσο, ο αγωγός παρέμεινε γεμάτος με αέριο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας