Η συριακή αεράμυνα απόκρουσε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Δαμασκό.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού. 

« Στις 21 Οκτωβρίου το Βράδυ, ισραηλινά μαχητικά τζετ εξαπέλυσαν νέο γύρο αεροπορικών επιδρομών στα περίχωρα της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού, καθώς τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν θύματα.

Το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) αναφέρει ότι τα συριακά στρατιωτικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τους περισσότερους από τους εισερχόμενους εχθρικούς πυραύλους, καθώς οι απώλειες μετά από αυτές περιορίστηκαν σε υλικές ζημιές .

«Περίπου στις 11:03 μ.μ., ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε επίθεση με πυραύλους από την κατεύθυνση της λίμνης Τιβεριάδας, στοχεύοντας ορισμένα σημεία στην περιοχή της Δαμασκού, καθώς η συριακή αεράμυνα απέκρουσε τους επιθετικούς πύραυλους και κατέρριψε τους περισσότερους από αυτούς », στρατιωτική πηγή. είπε το SANA σε ανακοίνωσή του».

Αν και δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο από το Τελ Αβίβ, ο ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός Sham FM είπε ότι οι επιθέσεις ήταν «κοντά» στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού νότια της πρωτεύουσας.

Το Ισραήλ σπάνια επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά συχνά επαναλαμβάνει ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει αυτό που περιγράφει ως «προσπάθειες του Ιράν να εδραιώσει τη στρατιωτική του παρουσία» κοντά στα σύνορα της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Ο βομβαρδισμός της Παρασκευής στη Δαμασκό συνέπεσε με την ανακοίνωση του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς για επανέναρξη των σχέσεων με τη Συρία μετά από μια εμβληματική συνάντηση με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας