Τι θα γινόταν εάν χτυπούσαν Στρατηγικά Πυρηνικά Όπλα την Ελλάδα;

 Αυτή την ερώτηση δεχθήκαμε σήμερα και στο ποστ αυτό σας παρουσιάζουμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει η μικρότερη βόμβα που έχουν στη διάθεση τους οι Ρώσοι (15 κιλοτόνους). 

Επειδή μιλάμε για Στρατηγικά Πυρηνικά υποθέτουμε ότι αυτά έχουν αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους, οπότε μιλάμε για καταρχήν χτυπήματα στην καρδιά της Άμυνας της χώρας μας, δλδ τον Έβρο (Βάση Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη), τη Λάρισα (ΑΤΑ και Αμερικανική Βάση), Ελευσίνα (δεν έχει κατι ιδιαίτερο αλλά είναι χτύπημα υψηλού συμβολισμού), Σαλαμίνα (Ναύσταθμος), Χανιά (Βάση Σούδας). 

Οι ακτίνες: 

1. Ότιδήποτε βρίσκεται μέσα στην πρώτη ακτίνα (κιτρινόκόκκινη ζώνη - ακτίνα έως 200μ) θα εξατμιστεί. 100% νεκροί. Η επιβίωση σε μη πυρηνικά καταφύγια είναι αδύνατη. 

 2. Στη δεύτερη ζώνη (κοκκινη - ακτίνα 350μ)) πολυκατοικίες θα καταστραφούν αμέσως. Ζώνη πλήρους κατάρρευσης. Νεκροί 97%. Η επιβίωση σεμη πυρηνικά καταφύγια είναι σχεδόν αδύνατη. 

3. Τρίτη ζώνη (πράσινη 1,2χλμ). Ζώνη υψηλής ακτινοβολίας. Περίπου το 15% θα πεθάνει μέσα σε ένα μήνα. Πάνω από το \60% θα εκδηλώσουν καρκίνους τους επόμενους μήνες - χρόνια. Η  Επιβίωση σε κοινά υπόγεια καταφύγια με παράλληλα χρήση χαπιών ιωδίου είναι σχεδόν βέβαιη. 

4. Τέταρτη Ζώνη ( σκούρο γκρί- ακτίνα 1,6 χλμ). Ζώνη μέσης ακτινοβολίας. Οι απώλειες στον πρώτο μήνα υπολογίζονται σε μονοψήφιο ποσοστό. Το ποσοστό καρκίνων εκτιμάται λίγο λιγότερο από το 50%. Η  Επιβίωση σε κοινά υπόγεια καταφύγια με παράλληλα χρήση χαπιών ιωδίου είναι σχεδόν βέβαιη. 

5. Πέμπτη ζώνη (ανοιχτό πορτοκαλί- 2 χλμ) : Ζώνη θερμικής ακτινοβολίας ή ζώνη της κόλασης. Εδώ το πιο μεγάλο πρόβλημα δεν θα είναι η ακτινοβολία αλλά οι φωτιές που θα προκληθούν, γι΄αυτό και καλείται ζώνη της κόλασης. Επιβίωση σχεδόν δεδομένη. 

6. Έκτη ζώνη (ανοιχτό γκρί - έως 5 χλμ) : Φθορές κυρίως σε σπίτια, αυτοκίνητα και τραυματισμοί από υλικά που σπάνε ή πέφτουν. Επιβίωση δεδομένη. 


Τα υποθετικά σενάρια πλήγματος πραγματοποιήθηκαν με τα δεδομένα δυνατοτήτων της Ρωσίας (ελεύθερα στοιχεία από διαδίκτυο) και οι προσομοιώσεις έγιναν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας προσομοιώσεων εκρήξεων πυρηνικών βομβών  του ALEX WELLARSTEIN με δεδομένο ως υψόμετρο έκρηξης τα 600 πόδια (περίπου 300 μέτρα). 












Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας