Άλλα λένε οι Ισραηλινοί (για να μην στεναχωρήσουν τους Ρώσους;;) και τελικά άλλα κάνουν...


 Ο ουκρανικός στρατός εγκατέστησε το ισραηλινό σύστημα αναχαίτισης «Smartshooter» σε ελαφρά αεροσκάφη και drones σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τα ιρανικά drones αυτοκτονίας

 Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση στο Ισραήλ για το αν θα παρασχεθούν όπλα και μέσα άμυνας κατά των drones αυτοκτονίας που παρείχε το Ιράν στον ρωσικό στρατό που πολεμά στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz δήλωσε την Τρίτη 18/10 ότι δεν θα υπάρξει προμήθεια ισραηλινών όπλων στην Ουκρανία. 

 Παρόλα αυτά ένα ισραηλινό στρατιωτικό σύστημα εμφανίστηκε στο πεδίο της εναέριας μάχης στην Ουκρανία

 Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι στην Ουκρανία, την Τετάρτη 19/10, ο ουκρανικός στρατός εγκατέστησε το ισραηλινό σύστημα αναχαίτισης Smart Shooter σε ελαφρά αεροσκάφη και drones σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των ιρανικών drone αυτοκτονίας.

 Το ισραηλινό σύστημα λειτουργεί με την αρχή «Μία βολή - ένα χτύπημα». 

Το σύστημα λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και ένα σύστημα προηγμένων ραντάρ.Οι Ισραηλινοί προγραμματιστές του συστήματος είναι περήφανοι για το γεγονός ότι το σύστημα χτυπά με ακρίβεια τον στόχο και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο λάθος. 

 Το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 στη στρατιωτική έκθεση στο Παρίσι και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2022 από τον Ισραηλινό Στρατό στη Χεβρώνα για να βοηθήσει στη διάλυση των παλαιστινιακών διαδηλώσεων. 
 
 Στη συνέχεια, το σύστημα χρησιμοποίησε σφουγγαράκια και όχι αληθινά πυρά
Ακόμη και τότε όμως αυτό το σύστημα παρουσιάστηκε ως ικανό να χτυπήσει drones.

 Στην περιγραφή της λειτουργίας του συστήματος αναφέρεται ότι : «Είναι ικανό να χτυπά με ακρίβεια drones και ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργεί ως αναχαιτιστικό drones και σε διάφορους πρόσθετους ρόλους όπως εκδηλώσεις σε αστικές περιοχές, περιπολίες και προστασία στα σύνορα , το στόχαστρο του SMART SHOOTER είναι ικανό να χτυπά με ακρίβεια drones, η ολοκληρωμένη λύση μπορεί να χρησιμεύσει ως τακτική συσκευή αναχαίτισης UAV στο πεδίο της μάχης. 

Ως λύση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε αστικά σενάρια, αποστολές περιπολίας και άμυνα των συνόρων. 

 Το ύψος του συστήματος είναι 95 cm και ζυγίζει περίπου 75 kg.
Ένα ελαφρύτερο σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε όπλα και πολυβόλα.

 Η Μόσχα απείλησε το Ισραήλ αυτή την εβδομάδα ότι εάν προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία «θα καταστρέψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».  

Πηγή DEBKA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες