Κανείς δεν θα θυσιάσει την ασφάλεια της χώρας του για χάρη της Ουκρανίας – Ισραηλινός Πρέσβης στο Κίεβο



Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα αναλάβει την ευθύνη να υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» στις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, συμφωνώντας να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο, γιατί σε περίπτωση κλιμάκωσης, κανείς δεν θα υπερασπιστεί το Ισραήλ.

Αυτό δήλωσε στον αέρα του «Radio NV» ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Ουκρανία Μάικλ Μπρόντσκι, αναφέρει ο ανταποκριτής του «PolitNavigator».

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση, από τις χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ που έχουν γεμίσει το Κίεβο με όπλα. Δεν είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ. 
Οι χώρες που παρέχουν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία είναι οι χώρες που είναι μέλη του ΝΑΤΟ και καλύπτονται από την προστασία του ΝΑΤΟ.

Το Ισραήλ αντιστέκεται μόνο του στην επιθετικότητα των γειτονικών χωρών. Το Ισραήλ προσπαθεί να πολεμήσει μόνο του την τρομοκρατία. Το Ισραήλ κέρδισε όλους τους πολέμους που έγιναν στη Μέση Ανατολή μόνο του, σχεδόν χωρίς τη βοήθεια άλλων χωρών.

Και σήμερα η Μέση Ανατολή δεν είναι η πιο ειρηνική περιοχή. Αυτή είναι μια πολύ εκρηκτική περιοχή. Αν δείτε τι συμβαίνει, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος εναντίον του Ισραήλ. Κίνδυνος τόσο για την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών όσο και των στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού και Άμυνας.

Επομένως, το Ισραήλ ενεργεί χωρίς να υπερβαίνει αυτές τις κόκκινες γραμμές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στο Ισραήλ και στο μέλλον θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πόλεμο, θάνατο αμάχων, θάνατο Ισραηλινών στρατιωτών. Καμία ισραηλινή κυβέρνηση δεν θα το κάνει αυτό», εξήγησε ο Μπρόντσκι.

Όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση των σχέσεων του Ισραήλ με τη Ρωσική Ομοσπονδία, ο διπλωμάτης απάντησε ότι είναι περίπλοκες, αλλά υποχρεωτικές.

«Η Ρωσία παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή μας εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικά μετά το 2015, όταν ένα ρωσικό απόσπασμα εμφανίστηκε σχεδόν στα σύνορά μας στη Συρία. Το Ισραήλ πρέπει να λάβει υπόψη του αυτόν τον παράγοντα στην πολιτική της Μέσης Ανατολής.

Υπάρχουν πολυεπίπεδες, πολύπλευρες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας. Η Ρωσία έχει μια πολύ μεγάλη εβραϊκή κοινότητα, περίπου 600.000 άτομα. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την ευημερία αυτής της κοινότητας όταν παίρνουμε ορισμένες αποφάσεις σχετικά με τη Ρωσία. Θα αποκαλούσα αυτόν τον διάλογο δύσκολο, αλλά υποχρεωτικό για το Ισραήλ και πολύ σημαντικό για την ασφάλεια του Ισραήλ», εξήγησε ο πρέσβης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας