Το Κίεβο μπορεί να κατασκευάσει μια βρώμικη βόμβα από χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο


Ο στρατιωτικός ειδικός Mikhail Khodaryonok πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι ικανή να δημιουργήσει μια «βρώμικη βόμβα».

Σύμφωνα με τον έφεδρο συνταγματάρχη, το Κίεβο μπορεί να έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αναλωμένα πυρηνικά καύσιμα, συγκροτήματα καυσίμων αντιδραστήρων σε εδάφη πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας για την κατασκευή μιας «βρώμικης βόμβας».

«Αν επιτεθούν σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης με πυρηνικά καύσιμα στην επικράτεια του Πυρηνικού Σταθμού της Zaporizhzhia (ZNPP), ολόκληρη η Ευρώπη, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, θα μετατραπεί σε μια άψυχη έρημο για τα επόμενα 120-150 χρόνια», δήλωσε ο Khodaryonok.

Ο ειδικός επεσήμανε επίσης την πιθανότητα χρήσης πυρομαχικών με μικρή ποσότητα ουρανίου ή πλουτωνίου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα συμβεί πυρηνική έκρηξη, αλλά άνθρωποι θα πεθάνουν λόγω καρκίνου, είπε ο ειδικός.

Νωρίτερα ο Igor Nikulin, στρατιωτικός ειδικός πρώην μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα βιολογικά και χημικά όπλα είπε :

Θα υποφέρει πρώτα από όλα, η περιοχή εκεί που θα πυροδοτηθεί η «βρώμικη βόμβα». Ανάλογα με την ισχύ των πυρομαχικών, μπορεί να επηρεαστούν έως και χίλια χιλιόμετρα σε διάμετρο 
Και αυτή η περιοχή θα μείνει ακατοίκητη για τουλάχιστον 30 χρόνια, ή ακόμα και 50. 
Εάν τώρα ο άνεμος αυξηθεί ή αλλάξει και κυρίως ο άνεμος φυσάει από ανατολικά προς νοτιοδυτικά - δυτικά, μετά εκτός από την Ουκρανία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, πιθανώς η Μολδαβία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, ίσως και η Ελλάδα θα υποφέρουν.
Θα υπάρξει ζημιά. Και η ζημιά θα είναι σημαντική. Δηλαδή, οι συνέπειες θα είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές μετά το ατύχημα του Τσερνομπίλ. Δηλαδή, ακτινοβολία, ογκολογία διαφόρων τύπων, αποβολές, κάθε λογής παραμορφώσεις, μεταλλάξεις. Δηλαδή, οι συνέπειες θα είναι ίδιες με αυτές μετά την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων