Ένταση με εκατέρωθεν πυροβολισμούς στη χερσόνησο της Κορέας


Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς εναντίον βορειοκορεατικού πλοίου που διέσχισε τα de facto θαλάσσια σύνορα των χωρών, στη συνέχεια ο στρατός της Β. Κορέας εκτόξευσε πυρά ως απάντηση .

«Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις και οι απερίσκεπτες αξιώσεις του Βορρά υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο και τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο της Ν. Κορέας, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να «σταματήσει αμέσως». 
 Ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας της Πιονγκγιάνγκ είπε ότι ένα νοτιοκορεατικό στρατιωτικό σκάφος «εισέβαλε» στα de facto σύνορα κατά 2,5 έως 5 χιλιόμετρα (1,5 έως 3 μίλια) λίγα λεπτά αργότερα και ότι ο στρατός της Ν. Κορέας εκτόξευσε δέκα  προειδοποιητικούς πυροβολισμούς  από τη δυτική ακτή της χώρας.

Η ανταλλαγή προειδοποιητικών πυρών της Δευτέρας έρχεται την ίδια ημέρα που η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν αναμένεται να έχει τριμερείς συνομιλίες με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα στο Τόκιο σε μια επίδειξη ενότητας μετά τις εκτοξεύσεις της Β. Κορέας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας