Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για την ταχεία απελευθέρωση πετρελαίου από τα αποθέματα



Ο Amos Hochstein, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ενεργειακή Ασφάλεια, σημείωσε ότι η απελευθέρωση 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα που ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Τζο Μπάιντεν θα «συνεχιστεί τον Δεκέμβριο».

Η αμερικανική κυβέρνηση σκοπεύει να παραμείνει έτοιμη για την ταχεία απελευθέρωση πρόσθετων όγκων πετρελαίου από το στρατηγικό της απόθεμα, εάν η Ουάσιγκτον το κρίνει απαραίτητο από γεωπολιτική άποψη. Αυτό δήλωσε την Κυριακή στην τηλεόραση του CBS ο Amos Hoxtin, ανώτερος σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών για την Ενεργειακή Ασφάλεια.

«Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι πρέπει να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο», δήλωσε. Σύμφωνα με τον Χόξτιν, υπάρχουν «πολλά γεγονότα στη γεωπολιτική σφαίρα», συμπεριλαμβανομένων όσων αφορούν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία. «Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Πούτιν τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο», πρόσθεσε ο Χόξτιν. «Οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Ο Χόξτιν σημείωσε ότι η προαναγγελθείσα απελευθέρωση 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ από τον Μπάιντεν θα «συνεχιστεί τον Δεκέμβριο». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες «φροντίζουν να είναι έτοιμες» για περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. «Επομένως, εάν χρειαστούμε επιπλέον απελευθέρωση πετρελαίου , μπορούμε να το κάνουμε πολύ, πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας