Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις ιρανικές απειλές στη Σαουδική Αραβία.


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 1 Νοεμβρίου (Reuters) - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τις απειλές από το Ιράν κατά της Σαουδικής Αραβίας και δεν θα διστάσουν να απαντήσουν εάν χρειαστεί, δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την Τρίτη.

«Ανησυχούμε για την εικόνα της απειλής και παραμένουμε σε συνεχή επαφή μέσω στρατιωτικών και μυστικών καναλιών με τους Σαουδάραβες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. «Δεν θα διστάσουμε να δράσουμε για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των εταίρων μας στην περιοχή».

Ο αξιωματούχος μίλησε αφού η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία μοιράστηκε πληροφορίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιώντας για επικείμενη επίθεση από το Ιράν σε στόχους στο βασίλειο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν ότι το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για χρήση στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ωθώντας την Ουάσιγκτον να παραμερίσει τις προσπάθειες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, την οποία ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε το 2018.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τις τελευταίες εβδομάδες βρισκόταν σε διαμάχη με τη Σαουδική Αραβία μετά την απόφαση του OPEC+ υπό τη Σαουδική Αραβία να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που δημιούργησε φόβους για άνοδο της τιμής της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή Reuters 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων