Η Ρωσία επαναλαμβάνει την εφαρμογή της «συμφωνίας σιτηρών», που ανεστάλη μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Σεβαστούπολη


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χάρη στη συμμετοχή του ΟΗΕ και τη βοήθεια της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Το Κίεβο διαβεβαίωσε επίσημα ότι «ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας».

Η Μόσχα πιστεύει ότι οι εγγυήσεις που έλαβε φαίνονται επαρκείς για την ώρα. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χάρη στη συμμετοχή του ΟΗΕ και τη βοήθεια της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για τη μη χρήση τον ανθρωπιστικό διάδρομο και τα ουκρανικά λιμάνια για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το Κίεβο διαβεβαίωσε επίσημα ότι «ο θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος θα χρησιμοποιηθεί μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας».

Η Μόσχα πιστεύει ότι οι εγγυήσεις που έχει λάβει φαίνονται επαρκείς προς το παρόν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων