H οργή του Ερντογάν όταν η Μέρκελ «έθιξε» το Ισλάμ- Την διέκοψε on camera (video)


Πολύ αμήχανη ήταν η στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος διέκοψε απότομα την Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου, όταν η καγκελάριος «έθιξε» το Ισλάμ.

Για την ακρίβεια, η Μέρκελ έκανε λόγο για «ισλαμιστική τρομοκρατία» στην προσπάθεια της να περιγράψει τον τρόμο που έχουν προκαλέσει οι τζιχαντιστές, όμως αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Ερντογάν, που έσπευσε να τη διορθώσει.

«Η έκφραση «ισλαμιστική τρομοκρατία» μας λυπεί βαθιά. Μια τέτοια έκφραση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, δεν είναι δίκαιο. Διότι το Ισλάμ και η τρομοκρατία δεν μπορούν να συνδέονται».




«Η λέξη «Ισλάμ» σημαίνει «ειρήνη». Επομένως, όταν βάζουμε τη μία δίπλα στην άλλη δύο λέξεις που παραπέμπουν στην ειρήνη και στην τρομοκρατία, αυτό στεναχωρεί τους πιστούς αυτής της θρησκείας», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Να μην το χρησιμοποιούμε αυτό, σας παρακαλώ, διότι όταν αυτό γίνεται, θα είμαστε υποχρεωμένοι να αντιτασσόμαστε. Εάν παραμείνουμε σιωπηλοί, αυτό θα σημαίνει ότι την αποδεχόμαστε. Εγώ, ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δείτε το video:

Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Ετοιμάζονται για δύσκολο φθινόπωρο στην ΕΛ.ΑΣ

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση