Το παράδοξο στην οπλοφορια στην ΕλλάδαΕίμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που τα παράνομα όπλα κοστίζουν πολύ λιγότερο από τα νόμιμα.

Το ίδιο ισχύει και για τα πυρομαχικά.

Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που κάποιος που κατέχει νόμιμα ένα όπλο να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ούτε για να αμυνθει, ούτε και για να προστατεύσει την περιουσία του.

Είμαστε μέσα στη λίστα των τροκοσμικων χωρών που επιτρέπουν οπλοφορια αλλά μόνο σε λειοκανα (καραμπινες) που όμως προκαλούν 10πλασια ζημιά σε μεγάλο εύρος δράσης (μέχρι και 6 μέτρα τα διασπορας) από ένα ραβδωτο η βολιδα του οποίου ναι μεν πάει πιο μακριά αλλά καλύπτει ελάχιστο εύρος, μόλις δύο εκατοστών.

Είμαστε στις ελάχιστες χώρες από απαγορευουν στους νομοταγεις να κατέχουν νόμιμα όπλα ενώ αντίθετα δεν μπορούν να ελεγξουν τα χιλιάδες παράνομα που περνάνε από τα σύνορα μας.

Τροφή για σκέψη: στο Τέξας το καλοκαίρι του 2015 επιτραπηκε η εμφανής οπλοφορια (μέχρι τότε μπορούσε κάποιος να οπλοφορει αλλά κεκαλυμμενα). Μέσα σε 6 μήνες η λεγόμενη μικροεγκληματικοτητα έπιασε πάτο... μείωση κατά 74%...