Η Τουρκία ένα ακόμα βήμα (και τεράστιο μάλιστα) μακρύτερα από το ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ



Όπως όλοι γνωρίζουμε οι S400 της λεγόμενης πρώτης συμφωνίας ήταν ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν την νομοθεσία αντιμέτρων σε βάρος της Τουρκίας. 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ουκ ολίγες φορές την Τουρκία για τον τερματισμό των συνομιλιών της λεγόμενης Δεύτερης συμφωνίας μεταξύ Τούρκων και Ρώσων, που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει  επιπλέον συστοιχίες S400. 

Μια δήλωση που έκανε ο Αλεξάντερ Μίχεγιεφ, διευθύνων σύμβουλος  Rosoboronexport τη Δευτέρα το απόγευμα στο φόρουμ Army-2021 έβαλε σε κόκκινο συναγερμό ΗΠΑ και άλλους ετέρους στο ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα λοιπόν με τον Μίχεγιεφ «οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα αρχίσουμε να επισημοποιούμε μια σύμβαση με τους συνεργάτες μας ».

Μένει τώρα να δούμε την αντίδραση των ΗΠΑ ενώ όλος ο δυτικός κόσμος κρατάει την αναπνοή του με το τι μέλλει γενέσθαι με τους Αφγανούς μετανάστες που ήδη κινούνται προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας. 

Θα καταπιούν τη γλώσσα τους ή θα κοντράρουν τον Ερντογκάν γνωρίζοντας ότι μπορεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες (όχι απαραίτητα κυνηγημένους Αφγανούς);;;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση