Η αλήθεια για το νέο Γεωτρύπανο της Τουρκίας

Η αλήθεια για το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας. 

Όπως ίσως έχετε διαβάσει νότια της Κρήτης, στο ύψος περίπου της Ιεράπετρας κινείται με χαμηλή ταχύτητα (κάτω των 10 κόμβων) το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας. 

Η κατεύθυνσή του είναι για το Ναυπηγείο Yolcu στο Λιμάνι της Τasuku στην περιοχή της Μερσίνης της Νότιας Τουρκίας, έναντι της Κύπρου. Αναμένεται να φτάσει αργά της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης. 

Το πλοίο εκεί θα το βάψουν στα τουρκικά χρώματα, θα του αλλάξουν όνομα και θα αρχίσει η ανεφοδιασμός του, που αναμένεται να κρατήσει περίπου 45-60 μέρες. Η δυσκολία που έχει αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού και η μόνες χώρες που έχουν διαθέσιμο προσωπικό για να της το νοικιάσουν είναι η Νορβηγία και η Φιλανδία (και μάλιστα η μια από τις δύο εταιρείες είναι ελληνικών συμφερόντων). 

Το γεωτρύπανο είναι για χρήση σε μεγάλα βάθη (άνω των 9000 μέτρων) άρα το ιδανικό για γεωτρήσεις στη Λεκάνη του Ηροδότου στο ιδιαίτερο τμήμα της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και νότια του τμήματος μεταξύ Καρπάθου και Καστελλόριζου.  Στα υπόλοιπα σημεία γεωτρήσεις μπορεί να κάνουν και τα υπόλοιπα τρία γεωτρύπανα. 

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ συναγερμού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στις ένοπλες δυνάμεις, πέραν της ήδη υπάρχουσας αυξημένης ετοιμότητας των ΔΑΕ. 

Εάν αλλάξει κάτι θα σας ενημερώσω.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...