Πρόταση Κρίτων Αρσένη: 6ώρο σε 4ημερη εργασία. Γίνεται; Και όμως...



Πριν βιαστείτε να κρίνετε να λαμβάνετε πάντα υπόψη δεδομένα και να κάνετε έρευνα αλλιώς χάνετε την αξία σας. 

Παράδειγμα : Ο Κρίτων Αρσένης του ΜΕΡΑ25 έκανε μια πρόταση για 6ώρη εργασία 4 φορές την εβδομάδα. 

Ξεκίνησαν τα τρολ της ΝΔ και μετά αναμάσησαν και οι υπόλοιποι ανίδεοι περί των Οικονομικών και Εργασιακών λέγοντας για οράματα και ψευτοκομουνισμό. 

Τι ισχύει στ΄αλήθεια; 

Το σχέδιο μετάβασης σε μια κοινωνία που θα εργάζεται 6 ώρες και θα αμοίβεται για 8 ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ η οποία μόνον καινούργια δεν είναι. Μετά από μελέτες 30 και πλέον ετών  διαπιστώνετε πως - με εξαίρεση τους δημόσιους φορείς - οι εργαζόμενοι που εργάζονται 4ήμερο ή 5νθημερο με 6 ώρες εργασίας ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ μέχρι και ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΕΡΓΟ σε σχέση με τους εργαζόμενους που κάνουν ότι εργάζονται 40 ώρες την εβδομάδα. 

Στα νέα οικονομικά μοντέλα διοίκησης το ωράριο εργασίας τείνει να αποτελέσει παρωχημένη μέθοδο παραγωγής έργου και αμοιβής της εργασίας. Στην επόμενη φάση του μοντέρνου φιλελευθερισμού ο εργαζόμενος δεν θα έχει ωράρια. Θα πληρώνετε ανάλογα με το παραγόμενο έργο, το οποίο μάλιστα πολύ πιθανόν θα παράγει ο ίδιος στο σπίτι ή στο χώρο του. 

Με απλά λόγια ο αριστερός Κρίτων Αρσένης εξέφρασε μια αντικομουνιστική άποψη, καθ΄όλα σωστή. 

Να θυμίσω ότι αντίστοιχη κίνηση που έκανε η εταιρεία KRS Group τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε δεκτή με επευφημίες από το δεξιό στρατόπεδο. 

Τώρα στα λοιπά ζητήματα όπως την εθνικοποίηση των εταιρειών ρεύματος. Αυτό γιατί σας φαίνεται περίεργο; Όταν το έκανε η Γαλλία με τους πυρηνικούς σταθμούς ή Γερμανία με την Gazprom ήταν σωστό αλλά επειδή το είπε κάποιος που εκπροσωπεί κόμμα της αριστεράς στην Ελλάδα είναι λάθος; 

Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι ακριβώς θέλουμε γιατί εαν δεν το κάνουμε αυτό τότε θα μας κοροϊδεύουν όλοι και θα παίζουν στις πλάτες μας μονόπολη κάτω από την Ακρόπολη, όπως έλεγε και η Καιτούλα μερικές δεκαετίες πριν. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;;;;

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf