Η Φινλανδία ανιχνεύσε μικρή ποσότητα ραδιενέργειας, δεν έχει είπε καμία επίπτωση στην υγεία.

 ΟΣΛΟ, 31 Αυγούστου (Reuters) - Μικρές ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων έχουν ανιχνευθεί σε δείγματα αέρα που συλλέχθηκαν στην Kotka στη νοτιοανατολική Φινλανδία, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο και παρόμοιες ανακαλύψεις είναι «πολύ φυσιολογικές», δήλωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της χώρας την Τετάρτη.
 «Η παρατηρούμενη ραδιενέργεια δεν έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον ή στην ανθρώπινη υγεία, καθώς οι συγκεντρώσεις ήταν πολύ χαμηλές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ακτινοβολίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (STUK).
 Η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ρωσία και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν αρκετούς αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας.

 «Μικρές ποσότητες ζιρκονίου και νιοβίου μπορούν να διαφύγουν στον αέρα, για παράδειγμα, από τα καύσιμα ενός πυρηνικού σταθμού κατά τη συντήρηση του εργοστασίου», ανέφερε η STUK.

 Κατά τη συλλογή του δείγματος, ρεύματα αέρα έρεαν προς την Κότκα από ανατολικά και νοτιοανατολικά, αλλά η πηγή της ακτινοβολίας ήταν άγνωστη, πρόσθεσε.

 Η STUK δεν σχεδιάζει να διερευνήσει περαιτέρω καθώς τέτοιες ανακαλύψεις είναι «πολύ φυσιολογικές», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

 Πηγή Reuters. com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;;;;

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf