Ισραήλ: Αυτό που βιώνουν έρχεται με ταχύτητα σε όλη την Ευρώπη.


 Ανταπόκριση από Ισραήλ 

Έρευνα : Φτώχεια και πως προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν. 

Πολλές φορές έχω δει πράγματα και αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ισραήλ ή και καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα (πέραν της γνωστής και χρόνιας αντιπαράθεσης με τον Αραβικό κόσμο) να γίνονται κατά πανομοιότυπο τρόπο και στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που το Ισραήλ αντιμετωπίζει τα γενικότερα προβλήματα φαίνεται ότι αποτελεί το πείραμα που εάν πετύχει εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη (παράδειγμα η διαχείριση της Πανδημίας, η επιβολή του προγράμματος εμβολιασμών κλπ). 

Σήμερα σε αυτήν την ανάρτηση θα ασχοληθούμε με το πως το Ισραήλ αντιμετωπίζει το κύμα φτώχειας που πλέον μαστίζει το 47% των κατοίκων της Ιερουσαλήμ και περίπου 1,8 εκατομμύρια Ισραηλινούς σε όλη τη χώρα (δεν μετράμε πάντα τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας). 

Το Ισραήλ λόγω του θρησκευτικού νόμου, που ουσιαστικά υποχρεώνει τους έχοντες και κατέχοντες να αποδίδουν - προσφέρουν  ένα ικανό μέρος των χρημάτων που βγάζει, σε χρήμα ή σε είδος στους αναξιοπαθούντες,  έχουν δημιουργηθεί ιδιωτικές κοινωφελείς δομές - οργανώσεις  (κάτι σαν τις δικές μας τις ΜΚΟ) οι οποίες αναλαμβάνουν να διανείμουν τις προσφορές αυτές. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μόλις χθες σε ένας από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενημέρωσης του Ισραήλ την Jerusalem Post οι οργανώσεις αυτές εξυπηρετούν περίπου 400.000 κατοίκους της Ιερουσαλήμ (που αντιστοιχούν στο 47% των κατοίκων της πόλης) και και περί τα 1,8 εκατομμύρια κατοίκων του Ισραήλ, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι μισθοί που λαμβάνουν δεν επαρκούν για τίποτα άλλο πριν την κάλυψη των παγίων εξόδων τους. 

Οι οργανώσεις αυτές αναλαμβάνουν να μετατρέψουν τις προσφορές που κάνουν οι ιδιώτες σε "κουτιά φιλανθρωπίας" δλδ κούτες οι οποίες περιέχουν τρόφιμα που μετά βίας επαρκούν για την κάλυψη διατροφικών αναγκών ολιγομελών οικογενειών (κάτω από 4 μέλη).  

Η οργάνωση Pitchon Lev που μοιράζει περισσότερα από 160.000 καλάθια τροφίμων σε χιλιάδες φτωχές οικογένειες κάθε εβδομάδα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, σε μια κίνηση σχεδόν από απελπισία,  μοίρασε 120 άδεια καλάθια τροφίμων σε πολιτικούς και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, για να τους ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη φτώχεια στο Ισραήλ και τις καθημερινές δυσκολίες των πάνω από 1,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με τις οργανώσεις αυτές προς το παρόν οι επίσημες αρχές δείχνουν να μην γνωρίζουν το πρόβλημα ή και να κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει