Μπροστά σε νέες αυξήσεις τα κυμαινόμενα δάνεια; Σε απόγνωση οι δανειολήπτες.

Η ανακοίνωση για την νέα αύξηση στον πληθωρισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 0,2% έρχεται μόλις τρεις μέρες πριν τη λήψη αποφάσεων από την ΕΚΤ σχετικά με τα επιτόκια δανεισμού.

Γράφει ο Ζαχαρίας Μυτιληνιος

Ενόψει της συνάντησης της ηγεσίας της ΕΚΤ την προσεχή Παρασκευή αλλά και της αύξησης του ευρωπαϊκού πληθωρισμού πάρα την μειωμένη κατά τρίτο συνεχόμενο μήνα  των τιμών των καυσίμων όλα τα μεγάλα οικονομικά δίκτυα προεξοφλουν νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού,  θεωρώντας μάλιστα ότι θα είναι μεγαλύτερο από το 0,5 που εγινε τον προηγούμενο μήνα. Εάν φθάσει  στη μονάδα τότε στη χώρα μας θα αρχίσει αμέσως ένας νέος κύκλος κόκκινων δανείων και αυτό είναι μόνον η αρχή...

Η αύξηση του κόστους δανεισμού σε χώρες όπως η δική μας σημαίνει άμεση αφαίρεση από την πραγματική οικονομία αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων και μάλιστα σε μια φάση που η οικονομία βρίσκετε σε κρίσιμη φάση.

Πάντως υπάρχουν και οι αντίθετες απόψεις στους κύκλους των οικονομολόγων. Πολλοί φοβούνται ότι η πολιτική αυξήσεις των επιτοκίων θα οδηγήσει σε νέο κύμα ανέργων, σε επιβράδυνση έως και ύφεση των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Ενδεικτικό είναι ότι η Angeline Newman, διευθύνουσα σύμβουλος της UBS Global Wealth Management, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου αντικρουόμενα οικονομικά σήματα καθιστούν πολύ δύσκολο τον προσδιορισμό της πορείας της νομισματικής πολιτικής».


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει