Ερωτηματικά εγείρουν τα "κλεμμένα μυστικά" του ΝΑΤΟ

Τις τελευταίες ώρες διακινείται η είδηση ότι συστήματα του ΝΑΤΟ παραβιάστηκαν με αποτέλεσμα να κλαπούν κατασκευαστικά σχέδια της πολυεθνικής με έδρα την Γαλλία και υποκαταστήματα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και αλλού MBDA. 

Σύμφωνα με την είδηση το ΝΑΤΟ ερευνά την αναφερόμενη πώληση των διαβαθμισμένων εγγράφων του από ομάδα χάκερ, όπως τουλάχιστον ανέφερε την Πέμπτη το BBC. Ορισμένα από τα δεδομένα περιγράφουν λεπτομερώς τα προϊόντα της MBDA Missile Systems, ενός πανευρωπαϊκού κατασκευαστή άμυνας.

 «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάποιο δίκτυο του ΝΑΤΟ έχει παραβιαστεί», ανέφερε ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος εκπρόσωπο της συμμαχίας. Το BBC μετέδωσε οότι άγνωστοι χάκερ ζητούσαν 15 Bitcoins (περίπου 320.000 δολάρια στην τρέχουσα τιμή) για το θησαυροφυλάκιο των κλεμμένων δεδομένων. Η τιμή και άλλες λεπτομέρειες συμπίπτουν με όσα αναφέρθηκαν στις αρχές Αυγούστου από τον γαλλικό ιστότοπο ειδήσεων για την κυβερνοασφάλεια και την τεχνολογία πληροφοριών LeMagIT.

Η κρυφή μνήμη δεδομένων προφανώς προσφέρθηκε σε επίδοξους αγοραστές από κάποιον με το όνομα Adrastea στα τέλη Ιουλίου και πιστεύεται ότι προέρχεται από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Μια ιταλική θυγατρική της MBDA φέρεται να είναι το σημείο παραβίασης του χάκερ.

 Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι πολύ απλό. Κάποιες θα είχε στα χέρια του σχέδια οπλικών και άλλων συστημάτων της MBDA (πύραυλοι meteor, asraam, σύστηματα του Ραφαλ, αντιπλοϊκοι πύραυλοι Sea Septor κλπ) που ο μισός πλανήτης προσπαθεί να τα σπάσει και να τα αντιγράψει (Κινέζοι Τούρκοι Ιρανοί Ρώσοι κλπ) και θα τα πουλούσε για φραγκοδιφραγκα;;; 

Στην πολεμική βιομηχανία τα νούμερα που παίζουν στην βιομηχανική κατασκοπεία μέτρα σε πολλά μηδενικά και όχι μόνον σε πέντε...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει