Προβλήματα για την Τουρκία: Παραβίασε τη Συνθήκη του Μοντρε υπέρ των Ρώσων


Από τη στιγμή που ενεπλάκει χώρα της Μαύρης Θάλασσας σε πολεμικές επιχειρήσεις και ενεργοποιήθηκαν οι ειδικές διατάξεις για την απαγόρευση διέλευσης πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου, όπως προβλέπετε από την Σύμβαση του Μοντρέ, η Τουρκία με αυτό που σήμερα αποκαλύπτεται ξεκινάει έναν νέο κύκλο προβλημάτων με το ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα με την  Αμερική. 

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσιεύουμε και εμείς και ανέβασε  η σελίδα ISI στο λογαριασμό της στο TWITTER η Ρωσία μετακίνησε μια συστοιχία S300 από την περιοχή της Συρίας στην Κριμαία και από τη στιγμή που το πλοίο που μετέφερε το υλικό αυτό πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου, προφανώς εις γνώσιν της Τουρκίας έχει παραβιαστεί η Συνθήκη του Μοντρέ. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα των δορυφορικών απεικονίσεων το αντιπυραυλικό σύστημα S300 φορτώθηκε στο Λιμάνι Ταρσού στην Συρία στο Ρωσικής Σημαίας Πλοίο SPARTA II και αναχώρησε για το λιμάνι του Νοβοροσίσκ στην Ρωσία. Το σύστημα φέρεται να έχει ήδη εγκατασταθεί στην Κριμαία. 


Η Τουρκία αυτή τη στιγμή επικαλείται το άρθρο της Συνθήκης του Μοντρέ σύμφωνα με το οποίο όλες οι χώρες της Μαύρης Θάλασσας διατηρούν το δικαίωμα επαναπατρισμού του στόλου της, όμως η διεθνής κοινότητα την κατηγορεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση την παραβιάζει κατάφορα αφού πρόκειται για μεταφορά οπλικών συστημάτων και όχι για επαναπατρισμό πλοίου. 


Η Ρωσία και Ουκρανία (που έχασε  μαχητικές τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να σχολιάσουν τις πληροφορίες.  

To πλοίο SPARTA II έχει κατασκευαστεί σε Τουρκικά Ναυπηγεία, βρίσκεται από Ρωσική Σημαία και ανήκει στην Γερμανική Εταιρεία SLOMAN NEPTUN. 

Οι δορυφορικές φωτογραφίες διέρρευσαν από το ΙΣΡΑΗΛ. Και προσέξτε ήρθαν την "κατάλληλη ώρα" όταν η Τουρκία προσπαθεί να μας βγάλει στη σέντρα για τον εγκλωβισμό των Τουρκικών F16 πάνω από την Κάρυστο... 

Πως τρεις φωτογραφίες μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα....

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;;;;

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf