Υπάρχουν προϊόντα από έντομα στην Ελλάδα;

Μια μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη χώρα μας, μετά την προτροπή για κατανάλωση προϊόντων πρωτεΐνης που φτιάχνονται από έντομα. 

Υπάρχουν στη χώρα μας τέτοια προϊόντα; 

Η απάντηση είναι ότι στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ ΔΕΝ θα τα βρείτε. Στην Ελλάδα πάντα, γιατί στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια και στην Ε.Ε. ήδη από το 2019. 

Στην φωτογραφία παρακάτω θα δείτε τα 4 πιο γνωστά προϊόντα - ενεργειακές μπάρες που κυκλοφορούν στο εξωτερικό : 


Οπότε προς το παρόν τουλάχιστον  στο ράφι δεν υπάρχουν, όχι ότι δεν θα υπάρξουν όμως. Το πρόβλημα όμως είναι τι γίνεται με τα υπόλοιπα προϊόντα και ιδιαίτερα με τα προϊόντα πρωτεΐνης που καταναλώνουν οι Έλληνες; 

Είναι ενδεικτικό ότι το 55% των Ελλήνων λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν πρωτεΐνη. Μπορεί τα νόμιμα προϊόντα που βρίσκονται κυρίως στα φαρμακεία και στα καταστήματα συμπληρωμάτων να μην περιέχουν (πάντα προς το παρόν γιατί εμείς έχουμε νομοθετικό κενό) έντομα ή προϊόντα που προέρχονται από έντομα (παράδειγμα το αλεύρι από γρύλλο που είναι το πιο συνηθισμένο) όμως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ισχύει το ίδιο για τα παράνομα σκευάσματα που κυκλοφορούν σε αφθονία κυρίως σε χώρους γυμναστηρίων. 

Οπότε την επόμενη φορά κοιτάξτε την ετικέτα... 

Στην φωτογραφία ενδεικτικό προϊόν  γνωστό και ως αλεύρι γρύλλου: 


H φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την πασίγνωστη ταινία snowpiercer όπου οι πληβίοι των τελευταίων βαγονιών καταναλώνουν καθημερινά μια μπάρα πρωτεϊνης χωρίς να γνωρίζουν ότι προέρχεται από κατσαρίδες. Προσέξτε την ομοιότητα με τις μπάρες τις φωτογραφίας στην κεφαλίδα του άρθρου: 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει