Οι ρωσικοί υπερηχητικοί πύραυλοι Kinzhal χτυπούν τα νεύρα του ΝΑΤΟ

 
 Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergei Shoygu, η Ρωσία χρησιμοποίησε τον υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τρεις φορές. Σε όλα αυτά τα περιστατικά, ο πύραυλος Kinzhal έδειξε εξαιρετική απόδοση. Αυτός είναι ένας πύραυλος , που δεν υπάρχει δεύτερος, καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει, είπε ο Σόιγκου.

 Για πρώτη φορά, ο Kinzhal χτύπησε μια μεγάλη υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πολεμικών αεροσκαφών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο χωριό Delyatyn στην περιοχή Ivano-Frankivsk. Η επίθεση έλαβε χώρα στις 18 Μαρτίου και προκάλεσε σοκ για τη διοίκηση του ΝΑΤΟ καταρχήν
 

 Στη συνέχεια, ο πύραυλος Kinzhal δεν έπληξε απλώς μια αποθήκη, αλλά μια από τις κεντρικές βάσεις αποθήκευσης πυρηνικών όπλων, γνωστό ως Object 711 ή Ivano-Frankivsk-16. Αυτό το αντικείμενο κατασκευάστηκε το 1955. Το επίπεδο προστασίας του ήταν αρκετό για να αντέξει μια κρούση πυρηνικής βόμβας.

 Η εγκατάσταση χρησιμοποιήθηκε για τη συντήρηση πυρηνικών κεφαλών στρατηγικών και τακτικών πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, τα πυρηνικά όπλα που ήταν αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις μεταφέρθηκαν στη Ρωσία. Στη συνέχεια, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας διέταξε τη μεταφορά των περισσότερων αποθεμάτων αεροπορίας και πυραύλων από τη Δυτική Ουκρανία στις αποθήκες του Αντικειμένου 711.

 Αναφέρθηκε ότι το αντικείμενο 711 ήταν ένα ολόκληρο στρατιωτικό στρατόπεδο που είχε χτιστεί 150 μέτρα κάτω από το έδαφος και είχε δύο επιφανειακούς ορόφους. Θεωρήθηκε ως ένα από τα ασφαλέστερα οπλοστάσια, μέχρι που καταστράφηκε από τον πύραυλο Kinzhal.

 Οι ρωσικοί πύραυλοι Kinzhal έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν καλά αμυνόμενα θέσεις διοίκησης, υπόγεια οπλοστάσια, ακόμη και αεροπλανοφόρα. Οι πύραυλοι αυτού του υπερηχητικού συμπλέγματος χρησιμοποιούνται συνήθως για πυραυλικά συστήματα Iskander, αλλά η Kinzhal τους είχε εκσυγχρονίσει για αερομεταφερόμενη χρήση. Οι πύραυλοι Kinzhal εκτοξεύονται επί του παρόντος από βαριά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισης MiG-31K. Στο μέλλον, θα γίνουν μέρος των πυρομαχικών του στρατηγικού Tu-160M2. 

 Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal επισημαίνεται ως Kh-47M2. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κρατούνται μυστικά. Αναφέρθηκε μόνο ότι ο πύραυλος είναι ικανός να πετάει με ταχύτητα 10-12 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

 Το βίντεο της επίθεσης της 18ης Μαρτίου δείχνει ότι ο πύραυλος εισήλθε στο έδαφος σχεδόν κάθετα. Η ταχύτητά του ήταν αρκετά χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και η συνολική μάζα ήταν περίπου 1,5 τόνοι. Με τόσο τεράστια κινητική ενέργεια, το Kinzhal κυριολεκτικά μπήκε βαθιά κάτω από το έδαφος για δεκάδες μέτρα, έσπασε το τσιμεντένιο δάπεδο του οπλοστασίου και εξερράγη μέσα. Η ενέργεια της έκρηξης προκάλεσε έκρηξη και των πυρομαχικών στις εγκαταστάσεις. Το αντικείμενο 711 καταστράφηκε ολοσχερώς, αλλά καταστράφηκε από μια εξαιρετικά εκρηκτική συμβατική και όχι πυρηνική κεφαλή.

 Η αποθήκη που έπληξε ο πύραυλος Kinzhal βρίσκεται μόλις 80 χιλιόμετρα από τα ρουμανικά σύνορα.  
 Το 2016, η Ρουμανία ανέπτυξε το σταθερό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis Ashore με αναχαιτιστές πυραύλων RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). Από το 2015, έως και τρεις μπαταρίες, με οκτώ πυραύλους SM-3 Block IB σε καθεμία από αυτές, έχουν αναπτυχθεί στη στρατιωτική βάση Deveselu στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και κεφαλές σε ατμοσφαιρικά ύψη.

 Η πυραυλική επίθεση Kinzhal έδειξε ξεκάθαρα ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ Aegis Ashore, σε περίπτωση στρατιωτικής ανάγκης, θα καταστραφεί ακόμη και πριν προειδοποιηθεί. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf

24ώρο γεωμαγνητικών καταιγίδων. Υπομονή σε λίγο θα περάσει