Ο Έλον Μασκ απολύει το 50% του προσωπικού του Twitter.



Ο Έλον Μασκ απέλυσε επίσημα το 50% των υπαλλήλων του Twitter, ανέφερε η Wall Street Journal. Το 85% του προσωπικού της εταιρείας στην Ινδία και το 90% του γραφείου στην Ασία φέρεται να απολύθηκαν. Ο Μασκ νωρίτερα εισήγαγε μια συνδρομή στο Twitter Blue 8 $ που, μεταξύ άλλων προνομίων, συνοδεύεται από μπλε τικ.

Η απόφαση ήρθε εν μέσω σημαντικής πτώσης των κερδών. Τα έσοδα του Twitter μειώθηκαν κατακόρυφα καθώς ομάδες ακτιβιστών άσκησαν πίεση στους διαφημιστές να φύγουν.

Για να αντικαταστήσει μερικούς από τους αναφερόμενους 4.000 ανθρώπους που απολύθηκαν, το νέο αφεντικό του Twitter "έφερε μερικούς μηχανικούς από την Tesla και μερικούς επενδυτές και φίλους του", είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι η νέα ηγεσία δικαιολογεί τις απολύσεις προς το συμφέρον της "περικοπής κόστους"

Ως απάντηση στις μαζικές απολύσεις, αναπτύσσεται αγωγή εναντίον του Μασκ. Πρώην υπάλληλοι του Twitter έχουν καταθέσει ομαδική αγωγή επειδή ο ομοσπονδιακός νόμος ειδοποίησης για την προσαρμογή και την επανεκπαίδευση εργαζομένων απαιτεί ειδοποίηση 60 ημερών για μαζικές απολύσεις ή κλείσιμο εργοστασίων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών

Περισσότερες από 50 διεθνείς εταιρείες από τη Ρωσία μετεγκαταστάθηκαν στο Καζακστάν είπε ο Τοκάγιεφ