Δύο κοινά στρατιωτικά κέντρα εκπαίδευσης Ρωσίας-Λευκορωσίας λειτουργούν τώρα.




Τη Δευτέρα, ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υπέγραψε διάταγμα με το οποίο εγκρίνει σχέδιο συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων εκπαίδευσης και μάχης για κοινή εκπαίδευση στρατιωτικών των δύο χωρών


ΜΙΝΣΚ. TASS. Δύο κοινά στρατιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα με τη Ρωσία λειτουργούν στο έδαφος της Λευκορωσίας, δήλωσε την Τρίτη ο Βαλέρι Ρεβένκο, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

"Με αντίστοιχο διάταγμα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ενέκρινε σχέδιο συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία και λειτουργία κοινών κέντρων εκπαίδευσης. Επί του παρόντος, δύο από αυτά [κέντρα] εκπαιδεύουν στρατιωτικούς στο έδαφος της Λευκορωσίας (Αεροδιαστημικές Δυνάμεις και Δυνάμεις Αεράμυνας , Δυνάμεις πυραύλων και πυροβολικού ) και ένα [κέντρο] στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», έγραψε ο Ρεβένκο στο Twitter του.

Τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υπέγραψε διάταγμα για την έγκριση ενός σχεδίου συμφωνίας με τη Ρωσία για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων εκπαίδευσης και μάχης για κοινή εκπαίδευση στρατιωτικών των δύο χωρών. Το έγγραφο δίνει το δικαίωμα στο υπουργείο Άμυνας της χώρας να διαπραγματευτεί και να υπογράψει τη συμφωνία εντός των ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων